Successos

Accessos tallats al Sió i l'Ondara pel temporal

Les fortes pluges van obligar ahir a tallar els accessos als rius Ondara i Sió per la crescuda dels cabals, segons va indicar Protecció Civil, que poc abans de les set de la tarda informava que el Sió havia desbordat en alguns punts de Tarroja de Segarra. Un dels punts on l'aigua baixava amb més força era a les Oluges, on aquest riu va sobrepassar la calçada de la carretera fins a Calaf i es va haver de tallar a la circulació. Els accessos al riu al nucli de la població també es van restringir amb cinta dels Bombers.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, va alertar que el front podia provocar “precipitacions significatives” durant la nit. A Agramunt, els sensors instal·lats per detectar possibles crescudes van funcionar i, segons l'alcalde, Bernat Solé, van permetre preveure que el màxim cabal arribaria a les deu de la nit.

El front de pluges i vent va entrar al matí per les Terres de l'Ebre i es va desplaçar cap al nord-est. Va ser precisament al litoral tarragoní on la caiguda d'un llamp va afectar la catenària de la línia R16 i va tallar totalment el trànsit ferroviari durant part de la tarda. Un autocar de transport escolar va quedar atrapat dins del nucli urbà d'Arbeca per acumulació d'aigua. Va caldre tallar l'N-230 entre Vilaller, a l'Alta Ribagorça, i la boca sud del túnel de Vielha, a la Val d'Aran, a causa de la neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia