Successos

Incident al pantà amb un “home desbocat”: el francès perdut

Un pescador declara que Susqueda és “el Bronx”

El fill de Jordi Magentí s’acull al seu dret a no declarar

Uns pescadors que el dia 23 d’agost del 2017 navegaven amb una barqueta elèctrica pel pantà de Susqueda van tenir un encontre poc amistós amb “un home desbocat”, en referència a Victor Veyrier, el francès que residia al campament del Llomar en l’època del crim i que ara està en parador desconegut. Un dels pescadors que van declarar ahir com a testimonis al jutjat de Santa Coloma va relatar que mentre ell i el company es miraven una barqueta rígida a la riba prop del mas Llomar, van veure venir un home mig despullat que corria “desbocat” amb botes de militar i amb actitud amenaçadora. Van pujar a la barca i es van allunyar, i l’home se’ls va quedar mirant i rient des de la vora. El pescador va assegurar que havia sentit por de l’home de les botes de militar, que a través de fotografies va identificar com a Victor Veyrier, a qui els Mossos van investigar com a sospitós abans d’encarrilar la investigació cap a Jordi Magentí, empresonat des de fa nou mesos i que es declara innocent.

Un altre testimoni, un experimentat pescador federat, va comparar Susqueda amb “el Bronx”, per la presència de delinqüents, de gent que dispara amb carrabines, pescadors furtius que fan servir arts il·legals, acampen a les nits i es fan amos dels territoris obligant els pescadors legals a demanar-los permís per poder-hi pescar. Aquest pescador va anar al pantà el 26 d’agost i quan hi va arribar, a les sis del matí, i va posar la barca a l’aigua a l’embarcador no va veure el caiac de Marc i Paula, però si que el va veure a les quatre de la tarda, quan tornava de la seva jornada de pesca.

Els pescadors que van declarar ahir van assegurar que no s’havien trobat mai al pantà amb Jordi Magentí; en canvi, sí que van relatar haver coincidit pescant per la zona propera a la Rierica amb Bartomeu Soler, l’home que viu a la barraca, a la zona de la font del Borni.

Ahir estava citat a declarar Jordi Magentí García, fill de l’home empresonat, que es va acollir al seu dret a no declarar perquè forçosament l’interrogatori l’hauria implicat en el cas de la plantació de marihuana que tenia a la riba del Ter. Sí que va declarar Arcadi Magentí, germà del sospitós, que va explicar que les municions i armes de fogueig que es van trobar al domicili de la seva mare no eren del seu germà sinó del seu nebot. Arcadi Magentí va relatar que el seu germà Jordi li havia explicat que ajudava els Mossos en la investigació del crim i que estava orgullós de poder-los ensenyar el pantà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia