Successos

AUSTRÀLIA

Milers de persones fugen dels focs sense control cap a la platja

Els estats de Victòria i Nova Gal·les del Sud són els més afectats pels incendis sense control que cremen a Austràlia, i que ja han causat la mort d’almenys 16 persones, i n’hi ha moltes de desaparegudes.

Centenars d’incendis cremaven ahir i abans-d’ahir, especialment a la zona sud-oriental, a causa de les fortes temperatures i vents i l’avanç de les flames cap a la costa. Els focs han obligat a desallotjar desenes de milers de persones d’àrees properes a la ciutat de Melbourne, on han devastat pobles. A la localitat costera de Mallacoota, uns 4.000 veïns i turistes van haver de córrer a refugiar-se a la platja per por que els agafessin les flames i enmig d’un cel vermell fosc i un aire dens pel fum de les flames. En aquesta localitat turística a 500 quilòmetres de Melbourne, els incendis van elevar la temperatura fins als 49 graus i els vents bufaven a 80 quilòmetres per hora. Helicòpters militars i vaixells de la policia ajudaven ahir en l’evacuació dels afectats. Mallacoota és a una regió afectada per més de 300 incendis, que ja han cremat 200.000 hectàrees. Els focs han afectat també les infraestructures de comunicació i a Nova Gal·les del Sud unes 30.000 persones estan sense llum, telefonia ni internet. A sols 30 quilòmetres de Sydney es va declarar el 31 de desembre un incendi, però les autoritats van celebrar els tradicionals focs artificials igualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia