Successos

estat espanyol

La Manada, condemnada ara per abusos sexuals a una jove de Pozoblanco

El jutjat penal número 1 de Còrdova va condemnar ahir quatre dels cinc membres de La Manada a penes que sumen un total de 13 anys de presó, per haver abusat sexualment, el maig del 2016, d’una noia de la localitat cordovesa de Pozoblanco i enregistrar els fets amb un telèfon mòbil i difondre’n el vídeo. Concretament han estat condemnats l’exguàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, l’exmilitar Alfonso Cabezuelo, el perruquer Jesús Escudero i José Ángel Prenda, que compleixen ja una pena de 15 anys de presó cadascun per la violació grupal d’una jove a Pamplona durant els Sanfermines del 2016. Als tres primers –l’exmilitar, l’exguàrdia civil i el perruquer–, el jutge els imposa una pena de dos anys i deu mesos de presó a cadascun, mentre que a Prenda, que va enregistrar el vídeo i va compartir-lo amb dos grups d’amics, el condemna a quatre anys i sis mesos. També imposa a l’exmilitar una multa per un delicte lleu de maltractament a causa de les lesions que va provocar a la jove i els condemna tots quatre a pagar 13.150 euros a la víctima com a indemnització pel perjudici personal bàsic sofert. També els prohibeix comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant quatre anys.

El cas de Pozoblanco va saltar a la llum quan els membres de La Manada van ser detinguts per la violació de la jove de Pamplona i la policia foral de Navarra va analitzar els seus telèfons i va trobar un vídeo en què Prenda, Guerrero, Cabezuelo i Escudero viatjaven en un cotxe juntament amb una jove que estava inconscient a la qual, segons la sentència, “tocaven un pit mentre reien”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia