Successos

Les matinades d’estiu en pandèmia

Nit de desgavell

L’efecte crida cap a municipis sense toc de queda nocturn continua generant múltiples botellots i activa diverses actuacions policials

Macrobotellot a Regencós, denúncies a Palafrugell i indignació a Calonge

Si la matinada de dissabte no va ser fàcil a la Costa Brava, la de diumenge es va complicar en múltiples fronts. L’efecte crida cap als pobles que no tenen toc de queda va fer que els botellots, una nit més, es reproduïssin. A Regencós, la policia es va estar fins a les sis desallotjant un botellot que va reunir fins a 500 persones en un paratge que va quedar ple de deixalles. Els joves es van aplegar en aquest espai boscós situat entre aquest poble i el de Begur per fumar i beure. Els Mossos van anar a la zona cap a dos quarts de tres de la matinada. Allà, els van rebre llançant-los una pedra contra el vehicle patrulla del cap de torn, que es va veure forçat a recular i a activar unitats dels agents antiavalots. Quan aquest van arribar, es van tornar a llançar pedres contra les furgonetes dels ARRO, que finalment van poder tancar l’accés al paratge i centrar-se a desallotjar els assistents. L’actuació va durar fins a les sis de la matinada. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, subratllava que “la indignació és màxima”. “La situació és absolutament insostenible –va assegurar Soler–. O que ens confinin o que ens tanqui a tots.”

A Torroella, la policia local va evitar una macrofesta amb més de 400 persones a la Gola del Ter. A Palafrugell, on l’Ajuntament havia tancat platges i restringit l’accés a parcs i boscos, la policia local va anar de corcoll tota la nit. Els agents van frustrar concentracions de joves que començaven a aplegar-se en alguns aparcaments i van posar 26 denúncies per botellots, 8 més per festes en pisos que provocaven molèsties i sorolls, 6 per la llei de seguretat ciutadana i 3 per incomplir mesures contra la Covid. A Calonge, la policia local va arribar a fer més de 100 serveis relacionats amb botellots i joves que feien xivarri a tocar del mar, al passeig de Sant Antoni, a la plaça Catalunya i al pont de Torre Valentina. A prop del càmping Cala Gogó, els Mossos també van acudir per joves que provocaven molèsties.

Però les concentracions –de més de 100 joves– també es van desplaçar més cap a l’interior, al costat de l’escola La Sínia. I sobretot a l’aparcament del pavelló, on es va fer un botellot i els joves van provocar destrosses en una tanca i van trencar vidres. La policia local va posar 41 denúncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia