Successos

Els Mossos creuen que el pare que va asfixiar el fill a un hotel de Barcelona es va suïcidar poques hores després

El cos agraeix la col·laboració ciutadana durant la recerca, amb un centenar “d’albiraments”, tots infructuosos

Els Mossos d’Esquadra creuen que el pare que va asfixiar el fill de dos anys a un hotel de Barcelona es va suïcidar poques hores després. Així ho ha explicat aquest dijous a la tarda l’inspector Josep Navarro, cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona, un cop s’ha confirmat que el cos trobat ahir al voltant de l’aeroport del Prat era el de l’home que es buscava des del 24 d’agost.

Navarro també ha explicat que no s’ha trobat cap indici que l’individu, que no tenia antecedents ni policials ni penals, hagués planificat ni la mort del fill ni el suïcidi posterior. Tampoc n’han trobat cap indici que indiqui que volia abandonar el país, malgrat que l’última vegada que se’l va veure va ser minuts després de l’assassinat del nen a l’aeroport.

Navarro ha donat aquestes explicacions en una roda de premsa al costat del comissari portaveu del cos, Joan Carles Molinero, que ha donat les gràcies a la ciutadania per la col·laboració amb els Mossos mentre ha durat la investigació. Molinero ha indicat que s’han rebut un centenar de trucades de ciutadans que creien haver vist l’individu, el que ha qualificat de “albiraments”. Els Mossos han seguit tots i cadascun d’aquests albiraments, que finalment han estat descartats.

Els dos portaveus policials també han explicat que hi ha hagut un dispositiu de recerca “permanent”, amb agents dedicats a la qüestió set dies a la setmana, 24 hores al dia. Hi han participat agents de seguretat ciutadana, de la Brimo, de l’Arro i de la Divisió d’Investigació Criminal, així com la policia marítima, l’helicòpter, drons, policies locals de l’àrea metropolitana i agents de la unitat subaquàtica, que són els que, finalment, van trobar ahir el cos a prop de l’aeroport.

Estava en una zona “d’accés molt difícil” a la qual la policia només va poder arribar a través d’un canal pròxim a l’aeroport. Creuen que hi va arribar “saltant tanques i apartant bardisses”, després de caminar molta estona. Es va penjar en un arbre amb el seu cinturó. El cos no es va poder identificar en un primer moment pel mal estat en què es trobava. A sobre no duia ni diners ni cap bitllet d’avió. Tampoc hi ha indicis que hagués contactat ni amb amics ni amb familiars.

Aquest matí els Mossos han pogut corroborar que era l’individu que buscaven a partir de les empremtes dactilars, per bé que ahir a la nit, el jutjat de guàrdia ja informava que el cos havia estat “plenament identificat” com l’home acusat de la mort del seu fill en un hotel de Barcelona l’agost passat.

Molinero ha indicat que aquest no és el primer cas de violència vicària –el tipus de violència que s’exerceix contra un menor per fer mal a la parella– que els Mossos investiguen i ha recordat que des del 2008 n’hi ha hagut entre 7 i 8 casos més.

En aquest cas, l’home i la dona travessaven un procés de divorci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia