Successos

Més d’una desena de detinguts en l’operació antidroga a Llinars, amb quatre policies locals implicats

De moment no ha transcendit si entre els nous investigats hi ha més agents del cos de seguretat municipal

L’Ajuntament apartarà els agents que acabin investigats i inicia els tràmits per suplir-los

Els Mossos d’Esquadra han detingut més d’una desena de persones en l’operació antidroga a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) que implica almenys quatre policies locals del municipi, segons ha pogut saber l’ACN, suposadament captats per una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana.

Els Mossos han desplegat el dispositiu de matinada i han fet 28 escorcolls en diverses localitats, principalment Llinars i Barcelona. Una de les entrades ha estat a la comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès. Els registres, en el marc d’una investigació que el jutge manté en secret, s’han estès a algunes naus del polígon industrial Can Prat de Llinars, on suposadament la xarxa cultivava marihuana per al seu posterior tràfic.

De moment no ha transcendit si entre els nous detinguts hi ha més agents del cos de seguretat municipal, tot i que aquest matí els Mossos no ho descartaven. Les detencions dels quatre policies s’han produït per la seva presumpta col·laboració amb la banda.

Segons han informat a Efe fonts properes a la investigació, entre els detinguts en l’operació hi hauria un caporal de la policia local de Llinars que el 12 de desembre de 2019 va ser tirotejat quan parlava amb un suposat confident, que va morir en aquest atac. L’agent detingut va salvar la vida perquè el tret que li va disparar l’assaltant va impactar a la seva armilla antibales.

L’Ajuntament de Llinars ha manifestat la seva “sorpresa” i “consternació” per aquests fets i ha anunciat que “arribarà fins al final amb totes les conseqüències” i prendrà “les mesures adequades” quan disposi de tota la informació.

Després d’una Junta de Portaveus extraordinària, en la que ha participat també el cap de la Policia Local i la secretària municipal, alcalde i inspector han detallat que durant l’escorcoll d’aquest dimarts en dependències policials els investigadors no han requerit cap documentació i el registre s’ha limitat a les pertinences personals dels detinguts.

El consistori ha avançat que apartarà els agents detinguts aquest dimarts si, després de prestar declaració, el jutge considera que hi ha prou indicis per mantenir-los com a investigats en un cas de narcotràfic.

En previsió que això pugui passar, el consistori ja han iniciat els tràmits per poder rellevar els policies el més aviat possible. Llinars del Vallès té actualment una plantilla de dinou agents, tot i que estructuralment n’hauria de tenir 21, i la baixa de quatre efectius més “es nota molt”, segons ha admès el cap de la Policia Local, l’inspector Amado Ferreras.

Des del cos asseguren que no hi havia cap sospita sobre la participació dels agents detinguts en aquesta xarxa i Ferreras admet que la plantilla està “en xoc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia