Successos

Successos

Un noi de 15 anys mor electrocutat a les Borges

El menor es va enfilar dalt d'un tren de mercaderies que hi havia aturat a l'estació i va tocar la catenària

L'Ajuntament denuncia el mal estat de l'estació i reclama a Adif que s'hi facin reformes

Un adolescent de 15 anys d'edat va morir divendres al vespre a l'estació de les Borges del Camp (Baix Camp). El noi, veí de Barcelona, es va electrocutar amb la catenària després d'haver-se enfilat al vagó d'un tren de mercaderies que hi havia aturat a l'estació. El succés va tenir lloc poc abans de les set de la tarda i els equips d'emergències es van desplaçar al lloc i van tractar d'auxiliar el noi, que encara era viu tot i haver rebut una forta descàrrega elèctrica. No obstant això, divendres mateix a la nit el jove moria a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. L'Ajuntament de les Borges del Camp va reclamar ahir a Adif que executi un pla de millores a l'estació.

El noi mort s'havia enfilat dalt d'un tren de mercaderies que estava aturat en una segona via. Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta per aclarir com van desencadenar-se els fets però de la informació recollida en el lloc dels fets es desprèn que va rebre una forta descàrrega elèctrica després de tocar la catenària. Va quedar en estat crític i va morir poc després.

La mateixa versió la confirmava posteriorment l'alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, a l'agència ACN. Segons l'alcalde, el noi estava amb quatre companys més, també menors d'edat, que venien de passar uns dies d'estada al territori i esperaven el tren per tornar a Barcelona. Els cinc nois estaven sols, sense la tutela de cap adult. Una furgoneta els hauria deixat a l'estació i després hauria marxat del lloc, sense que cap adult es quedés a acompanyar-los.

L'estació de les Borges del Camp és als afores del municipi i no té vigilància ni tampoc personal a la taquilla.

L'alcalde del municipi va explicar que en el moment dels fets havia arribat un tren de càrrega, que es va aturar a la segona via per deixar pas al següent tren, que pujava de Reus. Hauria estat llavors quan el noi es va enfilar dalt del vagó i va tocar la catenària. Calatayud va lamentar l'estat de deixadesa que presenta l'estació i el fet que, sense vigilància, ningú dugui a terme cap control. L'alcalde reclama a Adif una millora de l'estació. Mitjançant un comunicat, el consistori indica que no volen establir una relació causa efecte entre l'accident i l'estat de “semiabandonament” de l'estació, però sí que volen cridar l'atenció a Adif perquè rehabiliti l'edifici i l'entorn. “Un accident es pot produir igualment, però no dona la imatge d'un espai del qual ningú es preocupa”, va manifestar l'alcalde. “Si fos una estació amb circulació i moviment, potser algun usuari els hauria cridat l'atenció i no s'hi hauria enfilat.”

Calatayud va explicar que mantenen converses amb Adif la i li exigeix “màxima disponibilitat” a fi i efecte de desencallar aquesta situació.

LES FRASES

Si fos una estació amb circulació i moviment, potser algun usuari els hauria cridat l'atenció i no s'hi hauria enfilat
Un accident es pot produir igualment, però no dona la imatge d'un espai del qual ningú es preocupa
Joaquim Calatayud
alcalde de les borges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia