Successos

policial

detenció per robatoris a pisos

Cau un grup de lladres georgià especialista en domicilis

Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola detenen prop de vint persones com a presumptes autores d'una cinquantena de robatoris, la majoria a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra i la policia de l'Estat han desarticulat un grup criminal format per 18 persones com a presumptes responsables de 46 robatoris amb força comesos en domicilis de Catalunya i algun més a Madrid. Els rols i les funcions estaven perfectament definits dins del grup, d'origen georgià. Alguns d'ells es dedicaven a visitar i estudiar detalladament els possibles objectius –com ara el tipus de porta, el nombre de veïns de l'escala–, també marcaven els habitatges en funció de la seva vulnerabilitat. Un altre grup es dedicava a la vigilància de la zona triada, també el dia del robatori; i un tercer equip era l'encarregat, finalment, de forçar la porta del domicili. Un cop l'accés estava garantit, un altre grup entrava i cometia el robatori. Una altra de les particularitats és que es desplaçaven als objectius en transport públic. Entre setmana ho feien en tren a l'àrea metropolitana –especialment a Sabadell i Terrassa–, i el cap de setmana en metro, si era a la ciutat de Barcelona.

Els membres de l'organització formaven part d'un grup georgià establert al districte de Sant Martí que a l'octubre del 2016 van cometre un robatori amb força. Els Mossos van constatar que el grup es va separar per formar-ne d'altres amb persones procedents d'altres organitzacions procedents de Catalunya, l'Estat i altres punts d'Europa i que actuaven a l'àrea metropolitana de Barcelona, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i la ciutat de Madrid. Els nous grups tenien contacte entre ells i s'intercanviaven membres i eines per cometre els robatoris.

Durant la investigació, els agents van saber que l'organització havia enviat un grup a Madrid, localitat on ja havien dut a terme diversos robatoris. Per aquest motiu, es va crear un equip de treball conjunt amb agents de la policia espanyola i a la primera setmana de febrer una patrulla d'aquest cos va avortar un robatori ‘in fraganti' dels investigats. L'actuació va comportar la detenció de quatre persones que van ingressar al CIE de Madrid.

Finalment, el 27 de febrer es va dur a terme un dispositiu per desmantellar els quatre grups ubicats a l'àrea metropolitana i es van fer vuit entrades a pisos, sis a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat i un altra a Sant Adrià de Besòs. Pel que fa els 46 robatoris pels quals se'ls ha detingut, s'haurien produït a Cornellà de Llobregat (1); Badalona (2); Barcelona (11); Madrid (3); Sabadell (13); Terrassa (15), i Vic. (1).

L'operatiu ha permès recuperar diverses joies, aparells electrònics de valor elevat, eines i material per forçar tot tipus de portes, càmeres per detectar moviment, diverses equips electrònics de seguiments, un dron i productes químics per a la comprovació de la puresa de les joies.

Els arrestats van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 12 de Barcelona, que va ordenar l'ingrés a presó de 16 dels detinguts, entre ells un dels membres del grup que venia els objectes robats, i el reingrés al CIE de Madrid d'un altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia