Absolen dos dels tres menors acusats de l'agressió mortal a Esparreguera

La jutgessa condemna el noi que va agredir el marit de l'alcaldessa només a 18 mesos d'internament

La magistrada que va jutjar els tres menors rebaixa l'agressió que va patir el marit de l'alcaldessa d'Esparreguera, la socialista Paca Fosalba, a un delicte de lesions amb imprudència i resultat de mort en considerar que el jove, Julio (que ara té 18 anys), que sempre va admetre haver pegat l'home, de 52 anys, no volia causar-li la mort, segons van detallar ahir fonts judicials.

L'enfrontament es va produir la nit del 17 d'agost del 2008. Segons l'advocat de Julio, Xavier León, els tres nois van sortir de l'Ateneu del poble, on més tard va entrar-hi José Luis Barroso, al qual es van trobar al carrer i no els va recriminar cap acció incívica, com mantenen altres parts, sinó que directament va anar a enfrontar-se amb ells, traient-se fins i tot una sabatilla, va assegurar el lletrat. Dos dels nois, Aitor, de 17 anys, i Jahdai, de 15, van fer un pas enrere, mentre Julio va donar-li una puntada de peu que el va fer caure a terra. Pérez Barroso es va donar un cop al cap que li va provocar una hemorràgia cerebral i va morir una setmana després a l'hospital. Un testimoni va veure els fets des del balcó de l'Ateneu. Amb la sentència, la jutgessa dóna més credibilitat a la versió dels joves, que tot va ser un accident: n'absol dos d'ells, mentre que condemna Julio a 18 mesos d'internament en un centre de justícia juvenil i en règim semiobert, és a dir que només ha d'anar-hi a dormir. «El meu client des d'un bon principi ha admès els fets i ha exculpat els seus dos companys de qualsevol participació», va insistir León. La magistrada també el castiga a indemnitzar l'alcaldessa amb uns 100.000 euros i a la filla amb 40.000 euros, tot i que refusa que s'hagi d'indemnitzar els dos germans de la víctima perquè no hi tenien relació.

Recurs a l'Audiència

La fiscalia, que qualificava la mort de Pérez Barroso d'un delicte d'homicidi i demanava sis anys d'internament per als tres menors ja ha presentat un recurs a la sentència a l'Audiència de Barcelona, en què sol·licita una condemna per als nois, que ara estan en llibertat vigilada. L'acusació particular només demana una condemna més contundent contra el jove que va clavar la puntada de peu a la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.