Successos

S’uneixen a la recerca experts en el terreny

A la recerca d’avui s’afegeixen col·lectius de caçadors i d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per examinar entre 3 i 4 quilòmetres de carretera i pista

Persones de la zona i que coneix el terreny, com caçadors, s’uniran aquest matí en la recerca dels dos joves desapareguts fa vuit dies al pantà de Susqueda, segons el cap de guàrdia dels Bombers a Girona, Joaquim Vilardell. “Teníem, conjuntament amb els Mossos, una tasca que era examinar la pista des de la carretera fins on es va trobar el vehicle d’una manera més acurada, però per a això necessitem gent que sigui coneixedora del territori”, ha afegit Vilardell. Per això, “amb els ajuntaments de Susqueda i d’Osor hem convocat uns col·lectius de caçadors i d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per examinar aquests 3 o 4 quilòmetres de carretera i pista, als dos costats, per intentar trobar alguna cosa que ens ajudi en aquesta recerca”.

Això no obstant, ha deixat clar Vilardell que “s’uneixen voluntaris civils que els ajuntaments convocaran”, però “no és una convocatòria massiva, sinó a través de l’ajuntament i escollim amb els Mossos els col·lectius” que participaran.

Per avui, seguiran amb les tasques subaquàtiques al voltant del cotxe, “de manera més acurada i més fina perquè tenim més gent, on ens ha marcat el gos, i en tot el recorregut que va fer el vehicle, des del pantà fins on va ser trobat”.

Els submarinistes pentinaran avui una extensió de 150 metres del pantà de Susqueda, on gossos especialitzats en la recerca de persones van detectar ahir rastres humans.

Els submarinistes baixaran fins a 35 metres de profunditat en una zona pròxima al lloc on es va trobar enfonsat el cotxe en el qual viatjava la parella desapareguda al pantà dijous passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.