Successos

Municipal

Quaranta detencions durant l’estiu a Platja d’Aro

La gran majoria, 32, les ha practicades la policia local, guardonada amb un diploma de qualitat

Baixen els delictes, excepte els robatoris a segones residències

El municipi de Platja d’Aro va ser l’escenari d’un total de 40 detencions la temporada d’estiu, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. La gran majoria de les detencions (32) les va practicar la policia local.

L’anàlisi de les dades de seguretat palesa que l’activitat delictiva a Platja d’Aro ha disminuït i només s’ha detectat un petit increment en un delicte específic: els robatoris a l’interior de les cases de segona residència, molt nombroses a la població. Aquest delicte, perpetrat sense violència cap a les persones i quan les cases estan deshabitades, ha experimentat un increment del 3,02%.

Els tipus delictes que més han baixat en relació amb l’any passat són els robatoris amb violència (entre què es troben les estrebades a la via pública), que han disminuït en un 23,81% i els robatoris amb força a l’interior de vehicles, que han baixat un 24%. També han disminuït els furts (quan el material furtat supera els 400 euros), que han baixat un 8,77%, i els furts lleus (quan el botí no supera els 400 euros), que han disminuït un 7,05%.

Els responsables de la seguretat al municipi van apostar, ja fa uns anys, per les càmeres de vigilància al carrer com una eina útil tant per dissuadir els delinqüents com per investigar en cas que es consumessin delictes. I les dades han demostrat que les 54 càmeres de vigilància, instal·lades a 27 punts, controlades des de la seu de la policia local i que van suposar una inversió de 363.000 euros, són de gran utilitat. Platja d’Aro va ser el municipi pioner en la instal·lació, però la mesura va arrossegar els municipis veïns a posar-ne també. Les càmeres, per exemple, van propiciar la detenció dels lladres que s’havien especialitzat en robatoris de cotxes Range Rover Evoque i la feina de l’equip de la policia local que va permetre identificar-los i recuperar uns vehicles va merèixer una felicitació dels Mossos d’Esquadra durant el dia de les esquadres. Les càmeres també han servit per detenir grups de lladres Teletubbies, que es fan amics amb les víctimes.

LA XIFRA

46
agents
formen la plantilla de la policia local de Platja d’Aro, que comanda l’inspector David Puertas

LA DATA

26.10.2017
La policia
local va rebre el Diploma a la Qualitat 2017.

Diploma de qualitat per a la policia local

La policia local de Platja d’Aro, comandada per l’inspector David Puertas, té una plantilla de 46 agents i dijous va rebre el Diploma a la Qualitat 2017, després d’haver-se convertit en la primera policia local de les comarques gironines a obtenir el prestigiós certificat de sistemes de gestió ISO. El diploma li va atorgar la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, que agrupa més de 400 empreses del sector turístic i el va recollir David Puertas (a la foto) durant el sopar que es va celebrar, dijous, al Mas de Torrent

Per obtenir el certificat ISO en l’àmbit del servei de seguretat ciutadana, medi ambient, proximitat, trànsit i àrea tècnica, la policia de Platja d’Aro va ser sotmesa a diverses sessions d’auditoria per part dels inspectors. A finals de setembre, la policia local de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró també va rebre la certificació Sicted, de compromís de qualitat turística.

El cap de la policia, David Puertas, va remarcar que el guardó és un reconeixement a la feina de cinc anys per garantir un servei de qualitat per part dels diferents departaments de la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia