Successos

Cauen 3 homes més del grup d’assaltants d’empresaris

Se’ls atribueixen assalts amb violència a les cases de quatre empresaris del Gironès

L’Audiència va alliberar a principis de mes l’home que assenyalava els objectius perquè coneixia les víctimes

Els Mossos han detingut tres homes més, Kelvin Alberto Rosario Campos, Wilson Castro i Francisco Medina d’Olio, sospitosos de formar part de la banda que, armats i amb violència, assaltaven a casa seva empresaris de Bescanó (Gironès), guiats per les informacions que suposadament els facilitava un bon coneixedor de les víctimes i dels seus negocis: Lluís Bruns Pérez. Els coneixia tan bé que un dels empresaris assaltats era el padrí de bateig de la filla del detingut.

Les primeres detencions es van fer el març passat. Llavors els Mossos van detenir Lluís Bruns, considerat peça clau perquè indicava les cases idònies per assaltar; l’equatorià José Ángel Hidalgo García i els dominicans Keiser Medina Encarnación i Lenin Edison Núñez, Gavilanes, considerats els braços executors dels assalts, i l’excobrador del frac José Antonio Morote Martínez, que es creu que era qui enviava els operaris encaputxats i armats a les cases un cop obtinguda la informació que li facilitava Bruns. La investigació va concloure que el pagament d’un deute que Morote exigia a Bruns podia motivar els assalts, i que Bruns passava la informació dels llocs on podia aconseguir els diners. Al març, quan els Mossos van comunicar la detenció dels cinc membres del grup, ja van advertir que la investigació no estava tancada i que no es descartaven més detencions. Faltaven assaltants, ja que en alguns casos les víctimes havien vist cinc encaputxats i se suposava que Bruns i Morote no executaven personalment els assalts. Els tres darrers detinguts van ser posats dissabte a disposició judicial i el jutjat els ha enviat a la presó, igual que va fer amb els cinc primers. Bruns, però, va aconseguir la llibertat a principis de mes, després que l’Audiència li concedís la llibertat amb fiança de 10.000 euros.

Cronologia dels assalts

El primer cas es remunta al 8 de juliol del 2017, a la matinada, quan van assaltar la casa dels amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, que està situat al damunt del restaurant.

El segon cas es va produir el 29 de juliol a la matinada a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullars de Vilanna.

El tercer assalt va ser el 28 d’agost a la matinada. Cinc homes que duien el rostre tapat amb passamuntanyes i vestits amb roba negra que els tapava tot el cos van irrompre a l’habitatge dels amos de la popular rostisseria La Cresta. El quart assalt el van perpetrar el dissabte 9 d’octubre a la matinada a can Bonic, a Vilanna, la casa de Josep Maria Ginesta. Aquest cop, la banda dels cinc encaputxats es va endur uns 800 euros i també va atacar els masovers, una parella índia, que viuen al costat.

LA XIFRA

8
homes
han arrestat els Mossos en relació amb els 4 assalts violents perpetrats l’any passat a Bescanó.

LA DATA

08.07.17
es va cometre
el primer dels assalts i el darrer va ser el dia 9 d’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia