Successos

tailàndia

La mort d’un bussejador complica el rescat dels nens atrapats a la cova

El rescat dels dotze escolars i el seu monitor atrapats en una cova de Tailàndia es complica i dijous hi va haver la primera víctima: un bussejador, que participava en les feines d’assistència. La mort del bussejador, anunciada ahir per les autoritats en roda de premsa, posa en relleu la difícil operació a la qual fan front els equips de rescat dins de la laberíntica i parcialment inundada cova, on des de fa 14 dies hi ha el grup aïllat. La víctima, un antic membre dels cossos d’elit de la Marina tailandesa, de 38 anys i identificat com Saman Kunan, va morir dijous al vespre en quedar-se sense oxigen a l’ampolla mentre cobria el llarg i estret passadís inundat que va de l’entrada a la gruta fins al lloc on es troben els nens.

“La mort d’aquest expert bussejador serveix per mostrar la dificultat de les feines de rescat. Tot i aquesta pèrdua continuarem treballant per treure el grup”, va declarar Passkorn Boonyaluck, vicegovernador de la província de Chiang Rai, escenari del drama. En cada viatge fins al lloc on hi ha els nens, els bussejadors han de recórrer uns 1,7 quilòmetres d’estrets passadissos amb una visibilitat nul·la i corrents d’aigua, un camí d’anada i tornada, d’unes onze hores. “El camí fins als nois és una contínua successió de complicats i esgotadors reptes”, va dir Rafael Arush, bussejador voluntari que participa en l’operació.

A les preocupacions per l’arribada d’un temporal de pluges, s’hi afegeix ara la disminució de l’oxigen a l’interior de la cova. Apakorn Yookongkaew, comandant dels bussejadors tailandesos, va dir als mitjans que estudien fer passar una canonada per proporcionar aire als dos nens, d’entre 11 i 16 anys, i el monitor, de 25. “Tot i les males notícies, la determinació dels equips de rescat per treure el grup continua intacta”, va indicar un representant de les forces militars australianes que col·laboren en les feines d’assistència. Les autoritats estudien dues opcions per treure el grup a l’exterior: bussejar a través dels passadissos inundats o trobar un lloc a la muntanya per on treure’ls amb l’ajuda d’un helicòpter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia