Cau una banda que robava camions per carregar-hi acer i coure sostret a empreses

Hi ha deu detinguts acusats d'una vintena de delictes a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Girona

Els agents de la policia de la Generalitat a Girona van començar la investigació d'aquest cas arran d'un robatori que va tenir lloc el 4 d'octubre passat en una empresa metal·lúrgica de Sant Jaume de Llierca, a la comarca de la Garrotxa. Els lladres van accedir a l'interior d'aquesta empresa amb dos camions que prèviament havien robat a Banyoles, i els van carregar amb unes 86 tones d'acer inoxidable que estava enrotllat en bobines i que en total estava valorat en 300.000 euros. Poc temps després, els efectius encarregats de la investigació d'aquest cas van saber que uns desconeguts havien seguit exactament el mateix modus operandi per emportar-se material d'un negoci d'Amposta; i a partir d'aquí es va tenir coneixement que havien actuat en altres punts del país, on també haurien aplicat el mateix mètode: primer robaven un vehicle i després s'enduien una gran quantitat de metall d'empreses.

A partir de la informació que els Mossos d'Esquadra van recollir amb aquest seguit de delictes, van poder localitzar una de les empreses que hauria comprat el material sostret, i en van detenir els dos responsables –es tracta d'una jove de 24 anys i d'un noi de 26, veïns d'Alcover–. Paral·lelament, el dia 20 de febrer a la nit, durant un dels controls que s'havien establert per detectar possibles camions de gran tonatge robats, els agents en van localitzar un que procedia de la població de Santa Oliva (Baix Penedès), si bé els dos ocupants, en detectar la presència policial, van abandonar el vehicle i van fugir. Posteriorment es va esbrinar que el camió havia estat utilitzat aquella mateixa nit per robar uns 24.000 quilos de boles de zinc d'una empresa de la Zona Franca de Barcelona que s'haurien revenut a una companyia d'Astúries. Els Mossos, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, van recuperar aquesta partida de zinc, que tenia un preu en el mercat de 100.000 euros.

Les gestions per identificar els membres de la xarxa van continuar, i el 22 de febrer els Mossos van detectar que uns sospitosos es desplaçaven amb un camió que constava com a sostret i que anava carregat de planxes d'acer inoxidable (l'acer, juntament amb el vehicle, havia estat robat d'una empresa a Sant Carles de la Ràpita). Entre el 22 de febrer i el 18 de març es van detenir 10 suposats integrants de la banda, acusats de 20 delictes de robatori amb força, associació il·lícita i falsificació de documents. Pel que fa a la identitat dels detinguts, hi ha un veí de Tarragona de 24 anys, un de Vila-seca de 23, un de Sant Pere de Ribes de 31, un de Segur de Calafell de 40, un de Barcelona de 37, un de Montbrió del Camp de 40, un de la Figuera de 41, una veïna de Tarragona de 33 i dos homes amb domicili desconegut, de 26 i 41 anys. Quatre dels detinguts han ingressat a la presó provisionalment per ordre del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot; i s'han imputat els mateixos delictes a vuit persones més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.