Dos germans roben joies i antiguitats valorades en 300 milions a Riudecols

Els Mossos han recuperat gran part del botí i han detingut els acusats, que ja han ingressat a la presó

Una investigació dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona va permetre detenir, el 15 de març, dos germans, de 20 i 24 anys i veïns de Riudoms, per la seva presumpta implicació en el robatori d'objectes antics d'una casa senyorial de Riudecols. Segons va fer constar el propietari de l'habitatge en la denúncia que va presentar al cos autonòmic, les peces que els arrestats van aconseguir emportar-se estaven valorades en 300 milions d'euros aproximadament. Des d'un primer moment, els agents van sospitar dels processats, ja que es dóna la circumstància que, només un dia després dels fets, van posar en coneixement de la Policia de la Generalitat que havien estat víctimes d'un assalt violent a la seva finca. Les gestions dutes a terme pels efectius, però, van fer sortir a la llum que haurien simulat aquest delicte amb l'objectiu de donar una pista falsa als investigadors, i d'aquesta manera assegurar-se que no trobessin el botí, que encara tenien amagat.

Segons va explicar ahir el cap de l'àrea territorial d'investigació (ATI), Joan Maria Molet, aquesta mentida va ser descoberta pels policies perquè, després d'efectuar l'escorcoll de l'immoble dels dos germans, van concloure que el «robatori en si» no tenia sentit. En la inspecció ocular, a més, van trobar proves que relacionaven els joves amb el primer succés i, fins i tot, es va descobrir que un d'ells portava a sobre una moneda anglesa de la qual, precisament, s'havia denunciat la desaparició en el robatori de Riudecols.

El botí, ocult en un barranc

Els Mossos, posteriorment, van trobar entre el 80 i el 85% del botí dins d'una bossa, que els processats haurien amagat en un barranc de difícil accés proper al seu habitatge. Així, es van poder recuperar diversos gerros, safates, salseres, culleres i forquilles –totes de plata–; dues càmeres fotogràfiques antigues; un reliquiari amb la costella de Santa Baldesca; medalles i medallons també d'argent; una dotzena de penjolls amb diferents pedres precioses incrustades; un total de set diademes amb pedreria de diamants, perles i robins, així com agulles de pit i arracades.

Els detinguts, de nacionalitat romanesa, van passar a disposició del jutjat d'instrucció de Reus en funcions de guàrdia, que va decretar el seu ingrés provisional a la presó. A banda, el cap de l'ATI, Joan Maria Molet, va avançar que s'està intentant localitzar una tercera persona que ja es té identificada i que també podria estar implicada en el robatori, i que, paral·lelament, s'estan buscant uns tres ciutadans més per la seva suposada participació en el repartiment del botí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.