Successos

Indignació per l’atac masclista a una dona i la filla, de cinc anys, a Sant Feliu de Guíxols

L’agressor les va ruixar dilluns amb sosa càustica al carrer i va fugir, i els Mossos encara no l’han pogut trobar, ara amb ordre judicial de detenció

Les víctimes es recuperen de les ferides a l’hospital Vall d’Hebron, i veïns i consistori condemnen els fets

Un individu d’entre 40 i 45 anys va atacar dilluns al migdia, al carrer València de Sant Feliu de Guíxols, una dona resident al municipi ruixant-la amb una solució de sosa càustica. El líquid corrosiu, però, no només va provocar cremades greus al rostre de la dona, sinó que també va esquitxar una de les seves filles, de cinc anys, que en aquell moment era amb la mare al replà de l’escala. L’agressor, identificat, va fugir del lloc dels fets i els Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació, ahir al vespre encara no l’havien aconseguit localitzar i detenir.

L’atac es va produir a quarts d’una del migdia, després que l’agressor comencés a llançar pedres contra una de les finestres de l’habitatge on la víctima i les dues filles, de cinc i dos anys, eren amb els pares d’ella. L’avi de les nenes va sortir a presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos, a poques cantonades de distància i al mateix barri guixolenc de Vilartagues.

La mare de la dona explicava ahir a Antena 3 que la seva filla i l’agressor es coneixien, però va negar que haguessin tingut relacions sentimentals, com assenyalaven algunes informacions, i va afirmar que simplement la pretenia. Al vespre, la parella de l’agredida es queixava en una entrevista a Cuatro que tot i les diverses denúncies, una de les quals el 30 de maig per coacció, el jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu va desestimar una ordre de protecció sol·licitada per la víctima “perquè no es donaven les exigències per adoptar-la”, segons recollia l’Agència ACN.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ahir al vespre, va informar en un comunicat que el jutjat d’instrucció 3 havia obert una investigació després de rebre l’atestat de l’agressió. El jutjat, competent en matèria de violència sobre la dona, va ordenar la detenció del suposat autor.

Tant la mare com la filla van ser traslladades a la unitat de cremats de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona en helicòpter: la dona amb cremades molt greus al llavi, a la geniva i a la còrnia de l’ull dret, i podria perdre l’ull. La nena també té lesions al llavi i a l’ull, però de menys gravetat.

Indignació al municipi

L’agressió, qualificada ahir per l’alcalde, Carles Motas, com a “vil, amb traïdoria i d’una baixesa tant moral com humana”, va aixecar ahir indignació a tot el municipi. L’Ajuntament va reaccionar de bon matí, perquè hi havia ple extraordinari al consistori, amb la lectura d’un manifest de rebuig i condemna subscrit per tots els grups del consistori, i la convocatòria d’una concentració, al migdia, davant el consistori, al passeig del Mar.

Un centenar de persones, guardant distàncies, van secundar l’acció de protesta, en què la regidora d’Igualtat, Laura Serrano, va llegir el manifest contra un atac “monstruós”. “És igual de greu i condemnable que si fos més llunyana, però aquest cop la proximitat ens mostra que la injustícia també pot ser aquí mateix; per això, ens cal sortir un cop més al carrer i cridar amb energia que ja n’hi ha prou”, es manifesta en l’escrit, en què es mostra també el suport a la mare i a la filla, amb el desig que es recuperin aviat.L’acte va acabar amb aplaudiments per infondre ànims a la mare agredida i a la nena de cinc anys. Al vespre, Arran va convocar una altra concentració davant l’Ajuntament.

LA DATA

29.06.20
dilluns
al migdia l’agressor va ruixar amb sosa càustica una dona de Sant Feliu i la seva filla davant el seu domicili.

LA FRASE

Sempre hem denunciat aquesta violència injustificada, però avui ens afecta de més a prop
Carles Motas
ALCALDE de Sant Feliu de Guíxols


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia