Successos

Roben els mobles i els electrodomèstics d'un pis de Salt i provoquen una fuita de gas

Uns desconeguts entren a l'escola El Pla, buiden dos extintors i fan alguna destrossa al mobiliari

El número 95 del carrer Àngel Guimerà de Salt va ser diumenge a la matinada objectiu dels lladres. El pis assaltat estava buit perquè els amos tenien la intenció de vendre'l o llogar-lo. Però el marit, diumenge al matí hi va anar perquè els havia sortit humitat al sostre per unes filtracions del pis superior. L'home va posar la clau al pany, però no podia accedir a l'interior. Semblava com si dins hi hagués alguna cosa que obstaculitzés l'entrada. A més, li va semblar que sentia soroll dins l'immoble. Va ser llavors quan els amos van decidir trucar a la policia.

Al cap d'una estona, agents de la policia local es van presentar al domicili i van accedir al pis a través d'un pati interior. Un cop dins, van comprovar que hi havia un llisquet interior posat a la porta i que gairebé tot el pis estava desvalisat. De la cuina es van endur els fogons, el forn, el microones, la rentadora, l'extractor, una cafetera elèctrica i la batidora, entre altres objectes. A més a més, de la sala d'estar també es van endur un sofà, cadires, la taula i diversos mòduls del moble. I sembla que els lladres encara no havien acabat amb la feina, ja que es van deixar la nevera al passadís a prop de la porta d'entrada. A més, hi havia tornavisos i mobles desmuntats a la sala d'estar, a punt per endur-se'ls, també.

Per cordes pel patí

Tot apunta que els lladres van treure part del botí per l'ascensor i l'altra part pel pati interior a través d'unes cordes. Els investigadors no descarten que el material no hagi ni sortit de l'edifici i que estigui en algun dels pisos.

Aquest robatori podria haver acabat amb tragèdia perquè els lladres es van deixar obert el gas i si no hagués estat oberta la porta del pati interior que dóna a la cuina, s'hagués acumulat el gas i hagués produït una deflagració.

Per altra banda, també a Salt, l'escola El Pla va ser objecte d'una bretolada. Agents de la policia local van acudir al centre diumenge a la nit perquè hi havien sonat les alarmes. Un cop dins van comprovar que s'havien buidat dos extintors i hi havia alguna destrossa al mobiliari.

Detenen els assaltants de Roses

La policia local de Roses amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra van detenir els autors dels darrers robatoris a cases de les urbanitzacions de Roses. Durant la darrera setmana del mes de maig i la primera de juny es van detectar un increment de robatoris a interiors de domicilis. A resultes d'aquest increment la policia local va establir un dispositiu de vigilància durant les nits i com a resultat d'aquest treball es van detenir els responsables dels robatoris i les persones que es beneficiaven dels objectes robats. A més de la recuperació de gran part dels objectes materials sostrets en els robatoris, també es va recuperar un vehicle robat a l'estranger i es van comissar més cinc quilograms d'haixix. Un dels sis detinguts ja ha ingressat a la presó a instància del jutjat de guàrdia de Figueres.

Empresaris i mossos

Les organitzacions empresarials gironines, en vista de l'allau de robatoris a les empreses, han instat els màxims responsables dels Mossos a tenir una trobada, que se celebra aquest matí, per posar sobre la taula el problema de la seguretat i buscar-hi solucions. A la reunió amb el comissari Joaquim Belenguer i el delegat del govern, Jordi Martinoy, que se celebrarà avui a la seu de la Generalitat a Girona, hi assistiran els màxims representants de la FOEG (Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona) la Pimec (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i les cambres de comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós. Els robatoris que més s'han incrementat darrerament són els de material de coure i els de maquinària, sobretot d'hostaleria. El president de la FOEG, Jordi Comas, confia en la bona predisposició que els ha mostrat el comissari Belenguer per avançar i trobar solucions.

Més coure robat, a Ullà

La matinada de divendres a dissabte els lladres de cable de coure van tornar a actuar a les comarques gironines. Aquest cop l'objectiu va ser el municipi d'Ullà, al Baix Empordà. Tot apunta que els lladres van estar treballant diverses hores enfilats als pals telefònics que hi ha al camí vell d'Ullà a Bellcaire. D'aquesta línia es van endur aproximadament un quilòmetre de fil telefònic que està fet de coure i el van carregar en un camió. El material robat té un valor d'uns 24.000 euros i l'avaria va afectar 200 línies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia