Successos

El fiscal demana vint mesos d'inhabilitació per a càrrec públic per a l'alcalde de Sant Pol de Mar

El fiscal de l'Audiència de Barcelona demana un total de vint mesos d'inhabilitació per a càrrec públic a l'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU). Mombiela serà jutjat avui a la secció vuitena de l'Audiència acusat d'un delicte continuat de falsificació de certificat.

Els fets pels quals es jutja l'alcalde es remunten al 2008, quan el regidor no adscrit Enrique Abad i la regidora socialista Piedad Jiménez van denunciar la suposada irregularitat comesa per Mombiela.

Segons van denunciar llavors, l'alcalde va signar un certificat en què feia constar que no es desenvolupava cap activitat econòmica en un local del poble quan sí que s'utilitzava com a establiment de venda al públic. El fiscal inicialment va afegir al càrrec de falsificació de certificat els de falsedat en document públic i prevaricació, però finalment no s'han mantingut.

Des del primer moment, Mombiela va defensar la seva actuació basant-se en el fet que quan va signar el certificat de no-existència d'activitat econòmica ho va fer segons els informes emesos pels tècnics municipals i perquè en el llibre que recull totes les llicències d'activitats del municipi aquell local no hi apareixia.

En aquest cas, fonts de la defensa hi van afegir ahir que posteriorment, en un altre document, el llibre en què es fa constar l'impost d'activitats econòmiques, sí que va aparèixer el propietari del local. Mombiela assegura que tan bon punt va conèixer aquesta situació va fer un altre certificat que anul·lava l'anterior i deixava constància de la nova situació.

Les mateixes fonts de la defensa assenyalen que les dades facilitades pels denunciants han confós el fiscal i que avui «quedarà provat» que Manuel Mombiela va actuar segons la informació de què disposava i amb confiança plena en els tècnics que el van assessorar.

L'alcalde sempre ha defensat que darrere de la denúncia s'hi amagaven «interessos polítics» dels dos regidors. De fet, el clima polític al municipi fa temps que està enrarit i aquesta no és la primera denúncia que l'oposició presenta a l'alcalde perquè considera que «ha tingut actituds no conformes amb la legislació vigent».

EL PROTAGONISTA

MANUEL MOMBIELA
ALCALDE DE SANT POL DE MAR (CIu)
El jutgen aquest matí a l'Audiència per un presumpte delicte continuat de falsificació de certificat públic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia