Successos

Els aiguats inunden carrers i tallen carreteres i vies de tren al Vallès Occidental

En algun punt s’han acumulat 250 litres d’aigua per metre quadrat

Els Bombers reben prop de 300 avisos i fan 55 sortides

El temporal de pluja que ha assolat part de Catalunya aquest divendres ha afectat especialment l’àmbit metropolità de Barcelona, amb incidència destacada al Vallès Occidental i Oriental.

Hi ha hagut carrers inundats en alguns municipis com Montcada i Reixac, carreteres tallades com la C-17 i vies de tren descalçades a Cerdanyola per efecte de la pluja, en un episodi que ha arribat a deixar en algun punt fins a 250 litres d’aigua per metre quadrat, però que no ha registrat cap ferit.

Els Bombers han rebut fins a les nou de la nit 286 avisos, però han treballat en 55 casos, als llocs on s’havia acumulat prou aigua. 266 dels avisos han estat a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.

Segons informen els Bombers, en molts casos l’actuació del cos d’emergències ha consistit a revisar zones per on baixava molta aigua i confirmar que cap persona no estigués en perill. També han ajudat a evacuar tres cotxes aturats enmig de tolls d’aigua, a Montcada i Reixac.

L’Ajuntament d’aquest municipi ha informat d’alguns casos d’acumulació greu a diferents punts del municipi, com ara Terra Nostra, Montcada Nova i Mas Rampinyo.

A l’altura de Montcada ha calgut tallar la carretera C-17 en ambdós sentits de la marxa, a l’altura de la plaça Espanya, per l’acumulació d’aigua que hi havia. El Servei Català de Trànsit també ha informat que la BV-1415 entre Barcelona i Cerdanyola s’ha hagut de tallar per esllavissades.

Cerdanyola ha estat un altre dels municipis on la pluja ha caigut amb intensitat destacada, fins al punt que a mitja tarda Renfe ha informat que la via s’ha descalçat en diversos punts en el tram que va des d’aquest municipi fins a Montcada. La via i les línies de Rodalies que hi passen han estat tallada durant diverses hores. Cap a les vuit del vespre tècnics d’Adif han pogut reobrir una via i s’ha pogut recuperar el servei parcialment.

Una altra via afectada per la pluja ha estat la de la línia R3, que uneix Barcelona amb la Tor de Querol, que s’ha suspès per avaries del sistema de senyalització entre Montcada Bifurcació i Montcada i Ripollet.

La pluja intensa ha fet créixer de manera considerable les lleres de rius com el Besòs i dels torrents de la zona. És per això que l’Agència Catalana de l’Aigua ha advertit que aquestes vies d’aigua baixen amb molta força i ha recomanat precaució i evitar acostar-se a les lleres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia