Successos

Poca pena per a la parella que enviava lladres a casa d’empresaris coneguts

L’Audiència sentencia que Lluís Bruns i la seva dona són còmplices del grup d’assaltants i no cooperadors necessaris i els imposa 3 anys i 10 mesos de presó

Sentenciat el cas dels assalts violents perpetrats a quatre negocis de Bescanó, pels quals van ser jutjades deu persones, nou homes i una dona, que afrontaven penes que en alguns casos arribaven als 60 anys de presó que demanava la fiscalia. La sentència de l’Audiència ha absolt quatre dels acusats (Lenin Núñez Gavilanez, Kevin Alberto Rosario, Ckeylis Monet Díaz i Albert Bruns Pérez) en considerar que no ha estat prou acreditada la seva participació en els fets. En el cas de Lluís Bruns Pérez i la seva dona, Elisabeth Salcedo, que van ser les persones que van aportar la informació dels negocis que van ser assaltats, han estat condemnats a 3 anys i 10 mesos de presó, unes penes molt inferiors als 46 i 25 anys que inicialment demanaven per a ells el fiscal i l’acusació particular, exercida per Sergio Noguero, en representació de les víctimes del restaurant L’Estanc Nou de Bescanó, que es van sentir especialment traïdes perquè tenien una relació d’amistat amb la parella. La sentència, tot i considerar provat que el matrimoni va aportar a la banda de lladres la informació per assenyalar els objectius, considera que el seu paper va ser de complicitat i no pas de cooperació necessària. La sentència conclou que la llista que va aportar tenia un valor delictiu, però que de cap manera suposava una estratègia i una planificació per fer els assalts, que, segons remarca l’Audiència, es van fer “a la babalà” i de forma matussera. L’Audiència tampoc condemna Bruns i Salcedo, que van ser defensats per Carles Monguilod, per pertinença a grup criminal, tal com se’ls acusava, ja que ells només van tenir contacte amb José Antonio Morote, el cobrador de morosos, que van conèixer quan els va anar a reclamar un deute i a qui van passar una llista amb possibles objectius. A Morote, l’Audiència sí que el condemna per pertinença a grup criminal i en el seu cas li imposa una pena de 19 anys de presó. Però les penes més elevades són per a José Angel Hidalgo, que ha estat condemnat a 38 anys i un mes de presó; Keiser Medina Encarnación, condemnat a 23 anys i un mes de presó, i Wilson Castro, condemnat a 18 anys i un mes de presó. Els homes amb més condemna són els que s’ha considerat provat que van ser els autors materials dels quatre assalts: la casa dels amos de L’Estanc Nou d’Estanyol (8 de juliol del 2017); can Tià, habitatge de l’empresari Rocasalva (29 de juliol); la casa dels amos de la rostisseria La Cresta (28 d’agost), i can Bonic, l’habitatge del subhastador Josep Maria Ginesta (7 d’octubre).

LA XIFRA

10
Persones
9 homes i una dona van ser jutjades pels assalts violents perpetrats a amos de negocis del Gironès el 2017

LA FRASE

Els assalts es van fer a la babalà, sense una planificació efectiva i de forma matussera
Adolfo García Morales
ponent de la sentència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia