Successos

Dues morts en l’incendi d’un pis ocupat a Cassà de la Selva

El foc, declarat a primera hora del matí dins de l’immoble, també va provocar quatre ferits, i alguns veïns van passar la nit a fora

L’alcalde i els veïns apunten a una connexió elèctrica il·legal com a hipòtesi

Dues persones van perdre la vida ahir al matí en l’incendi del pis que havien ocupat tot just feia un parell de setmanes, al carrer Raval de Cassà de la Selva. El foc es va originar cap a dos quarts de nou del matí, i els bombers van ser alertats a les 8.42 h, i van mobilitzar vuit dotacions, que van poder extingir les flames però no van poder localitzar les dues víctimes, cremades a prop d’un celobert interior, fins aleshores. Una tercera persona va aconseguir fugir de l’habitatge, ferida, i els efectius desplaçats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) la van assistir, amb tres veïns més afectats sobretot per la inhalació de fums.

Tres de les persones ferides van ser traslladades a l’hospital Santa Caterina de Salt, on dues van rebre l’alta a la tarda i l’altra hi continuava ingressada estable, pendent dels resultats de les proves. La quarta va ser donada d’alta al mateix lloc de l’incendi.

El foc va destruir bona part de l’habitatge, propietat d’un banc i que ja havia estat ocupat amb anterioritat. L’alcalde, Robert Mundet, que va assistir a les tasques d’extinció, explicava que tenien l’immoble sota seguiment i que, després de la marxa dels anteriors ocupants, feia un parell de setmanes, havien acordat amb la companyia elèctrica el tall del subministrament il·legal d’electricitat. “Vam tallar la llum i, pel que sembla, van tornar a remenar les línies elèctriques i a connectar-se a la llum de manera fraudulenta”, avançava Mundet, en espera dels peritatges de les unitats científiques dels Mossos, els bombers i els tècnics de la companyia elèctrica, que analitzaran les denúncies veïnals en el sentit que la llum ara ja no es connectava fraudulentament del quadre general de l’escala, sinó del bloc del costat.

El foc també va causar danys a d’altres pisos. Just al de sobre va cremar part de la instal·lació i va deixar les parets ennegrides. Robert Mundet es va reunir a la tarda amb la comunitat de veïns, alguns dels quals tenien previst passar la nit a fora a causa dels desperfectes en els seus habitatges.

LA XIFRA

9
pisos
ocupats il·legalment es concentren entre la finca del sinistre i el bloc veí, denunciats pels veïns reiteradament.

LA FRASE

Vam tallar la llum i, pel que sembla, van tornar a remenar les línies elèctriques i a connectar-s’hi de manera fraudulenta
Robert Mundet
ALCALDE de CASSÀ DE LA SELVA

La problemàtica de les ocupacions

El conflicte amb les ocupacions il·legals a l’entorn del carrer Raval i l’àmbit dels pisos de les Sogues s’ha agreujat els últims mesos. Els veïns, després d’anys convivint pacíficament amb la problemàtica de famílies sense llar “dins d’un relatiu civisme”, segons indicaven fonts del barri, s’han trobat darrerament més casos i més agressius. Al bloc veí, sense anar gaire més lluny, hi ha vuit habitatges ocupats i, malgrat les denúncies i els talls de connexions elèctriques il·legals –com ja havien fet fa dues setmanes amb el pis incendiat–, hores després tots els habitatges les havien restablert enmig d’un ambient de tensió amb veïns i agents de la policia local i denúncies per tràfic de drogues.L’alcalde, Robert Mundet, explicava fa tres setmanes que havien demanat ajuda als Mossos i la intensificació de la pressió de la policia local, a banda d’alertar les entitats bancàries propietàries d’alguns dels habitatges. I ahir refermava que el que havia passat “és una desgràcia, però era previsible”. Mundet lamenta que tenen poc marge d’actuació davant una “llei garantista amb els abusos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia