Successos

mèxic

Almenys 23 morts i 70 ferits en partir-se un viaducte del metro de Ciutat de Mèxic

Tragèdia al metro de Ciutat de Mèxic per l’esfondrament d’una via elevada de la línia 12 de la capital i caiguda de dos vagons sobre una avinguda per on circulaven un gran nombre de vehicles, dilluns a la nit, amb el resultat d’almenys 23 morts, entre els quals hi hauria diversos menors, i 70 ferits, 49 dels quals van ser traslladats a un hospital. Els veïns de la zona van denunciar immediatament a través de les xarxes que ja feia temps que s’estaven queixant del mal estat de l’estructura, malmesa en l’últim terratrèmol registrat a Ciutat de Mèxic, el setembre del 2017.

“Lamentablement el que ha passat és que una biga va cedir al pas d’un comboi”, va dir la cap del govern de la capital, Claudia Sheinbaum, en una roda de premsa al lloc del sinistre, en què va assegurar que es faran totes les investigacions possibles per saber què va provocar l’accident. Al lloc del succés es van desplaçar desenes d’efectius d’emergència amb més d’un centenar de rescatadors per auxiliar les víctimes. En un vídeo de les càmeres del sistema de vigilància del govern de Ciutat de Mèxic s’observa com l’estructura elevada es parteix al pas del tren, que cau des d’una altura d’uns 20 metres, i dos vagons del comboi queden plegats en forma de V i encastats contra el terra. L’estructura sinistrada forma part del pont del metro construït durant l’administració de Marcelo Ebrard (2006-2012), ara secretari de Relacions Exteriors de Mèxic. La línia 12 es va inaugurar el 30 d’octubre del 2012, però es va clausurar el març del 2014 per problemes i es va reobrir a final del 2015, després de ser rehabilitat. Posteriorment, segons els veïns de la zona, l’estructura va quedar ressentida pels sismes del 2017.

El metro de la capital transporta uns 6 milions de persones els dies laborables, fet el que converteix en un dels més transitats del món, tot i que la demanda baixa el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia