Successos

Detenen un home que amagava droga en parcs del Prat de Llobregat i ho difonia a les xarxes socials per captar clients

L’arrestat demanava als usuaris que trobessin les substàncies que cliquessin el botó de ’m’agrada’ i que el seguissin

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat de Llobregat han detingut dos homes, de 18 i 25 anys i veïns del municipi, per tràfic de drogues. Un d’ells amagava droga en parcs de la ciutat i ho difonia a través de les xarxes socials per captar clients. Segons un comunicat de la policia catalana, l’arrestat demanava als usuaris que trobessin les substàncies estupefaents que cliquessin el botó de ’m’agrada’ a les seves publicacions i que el seguissin. Gràcies a aquest esquer l’home tenia 3.000 seguidors i podia contactar amb ells per vendre’ls droga. L’operatiu es va posar en marxa gràcies a l’informe d’un agent de la Unitat de Ciberdelinqüència de la Policia Local de Màlaga i va finalitzar el 29 d’abril amb les dues detencions.

La investigació es va posar en marxa a finals d’abril gràcies a la Unitat de Ciberdelinqüència de la Policia Local de Màlaga, que fa un intens escrutini de les xarxes socials per tal de detectar conductes criminals entre els usuaris.

En aquest cas, l’arrestat feia servir el seu compte per promoure, afavorir i facilitar el consum de substàncies estupefaents. El jove penjava vídeos a les xarxes socials on es veia com amagava marihuana i haixix en parcs i jardins del Prat de Llobregat per tal que els seus seguidors les poguessin localitzar i consumir. A més, demanava que el seguissin a les xarxes i que els usuaris que trobessin les substàncies que cliquessin el botó de ’m’agrada’ a les seves publicacions.

Gràcies al seguiment del seu perfil a les xarxes es va poder fer una intervenció de marihuana amagada, tot i que molta gent estava a l’espera de poder aconseguir aquesta dosi gratuïta. Durant la investigació, els agents van detectar que el jove sovint anava acompanyat d’un altre noi quan amagava la droga i van comprovar que després d’aquesta primera dosi gratuïta l’administrador del perfil oferia els seus serveis als seus seguidors.

L’operatiu va acabar el 29 d’abril quan es va escorcollar el domicili del presumpte traficant de drogues, al barri de Sant Cosme. Al domicili investigat hi van intervenir 115 grams de marihuana, 75 grams d’haixix, diners en efectiu en bitllets petits, dues balances de precisió, estris per a la confecció de dosis individuals i una escopeta d’aire comprimit amb el canó i la culata retallats. Segons la policia catalana, les substàncies intervingudes podrien tenir un valor d’aproximadament 1.000 euros en el mercat il·legal.

Un cop finalitzada la intervenció policial, els agents van detenir els dos investigats per tràfic de drogues. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia