Successos

L’incendi de la Pobla de Massaluca ha cremat 75 hectàrees d’un potencial de 1.200

Els bombers confien en controlar el perímetre del foc en les properes hores i estabilitzar-lo abans d’aquesta nit

El cos de Bombers treballa per evitar que les flames de l’incendi de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) saltin a l’altre costat del riu Ebre i el seu afluent, el Matarranya. L’incendi ha cremat una superfície de 75 hectàrees d’un potencial 1.200, de les quals 450 a Catalunya.

El bombers confien a controlar el perímetre del foc en les properes hores i estabilitzar-lo abans d’aquesta nit. Així ho ha confirmat, el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito en l’atenció als mitjans des del centre de comandament, situat a la Pobla de Massaluca. Els Agents Rurals segueixen investigant les causes que haurien originat el foc.

El foc, que s’ha declarat aquest dijous a la tarda, ha calcinat més de 70 hectàrees de massa forestal, les quals es troben dins de l’espai natural protegit dels Tossals d’Almatret i Riba-Roja. L’avís del foc s’ha rebut a les 14.11 hores del migdia. Les flames han començat a la banda esquerra del punt quilomètric 17,9 de la carretera TV-7231, prop de l’estació ferroviària. A petició dels Bombers, Adif ha tallat el subministrament elèctric a la línia ferroviària que passa per la zona.

A hores d’ara, la principal preocupació dels efectius d’emergències són les condicions meteorològiques adverses. Segons ha explicat el portaveu del cos, Carles Savall, a Catalunya Ràdio, es preveu que en les pròximes hores hi hagi una tempesta seca, amb la possibilitat que caiguin llamps, a la zona.

Els Bombers continuen lluitant contra el foc amb més de 40 mitjans –32 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris–. El ministeri de Transició Ecològica hi ha enviat quatre mitjans aeris amfibis. A banda de les previsions meteorològiques, els bombers també els preocupa que els mitjans aeris s’hauran de retirar en menys de tres hores.

Segons han informat, els Bombers destinen “tots els recursos disponibles” per intentar evitar que les flames no saltin l’Ebre i s’ha demanat la col·laboració al cos de Bombers de l’Aragó.

Pel que fa a les evacuacions, el portaveu dels bombers ha apuntat que, per ara, no se’n preveuen més després que aquesta tarda, els Mossos d’Esquadra hagin evacuat una trentena de persones del càmping Port Massaluca i els hagin traslladat al poliesportiu del municipi de Faió, a l’Aragó. També s’han evacuat cinc persones d’una explotació agrícola propera a la zona afectada per precaució i la Guàrdia Civil ha evacuat els excursionistes que estaven al mirador del Faió. Totes elles il·leses, segons el cos de bombers.

La Pobla de Massaluca és un dels municipis del nord de la Terra Alta on s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc molt alt d’incendis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia