Successos

Fundació Areté: distribució sostenible i lluita per la inserció laboral

La Fundació Areté ha estat reconeguda per BBVA pel servei de distribució urbana de mercaderies sostenible i socialment responsable. Areté és una entitat social que promou a la comarca d’Osona la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions

La Fundació Areté forma part d’Osonament, entitat que integra els serveis de salut, socials i laborals adreçats a persones amb problemes de salut mental i addiccions de la comarca d’Osona. Des de l’any 2006 Areté ofereix serveis de repartiment publicitari i col·locació de cartells als diferents municipis d’Osona. Bona part d’aquesta feina es fa des de fa temps, amb bicicletes i tricicles elèctrics.

Ara impulsen un nou servei de distribució de mercaderies sostenible amb l’objectiu de fer un repartiment sense generar emissions i amb una petjada de carboni neutra. Així ho explica el responsable de Medi Ambient a Osonament, Jordi Codina: “Som conscients de l’emergència climàtica que estem vivint i volem contribuir-hi des de l’acció apostant per una activitat productiva amb un clar propòsit d’acció climàtica.”

La fundació reparteix paqueteria lleugera dels operadors logístics, serveis a domicili de les compres del comerç local, servei a domicili d’agroproductors, i altres serveis de ciclologística que puguin anar sorgint.

Durant la pandèmia, Areté, conjuntament amb ADFO, una altra entitat social d’Osona, es va reinventar impulsant aquest nou servei amb l’objectiu d’ajudar a la inserció sociolaboral de persones vulnerables i ajudant a millorar la qualitat ambiental del territori.

“Si volem viure en ciutats més sostenibles i saludables és necessari reduir la mobilitat motoritzada i la contaminació associada”, assenyala Codina, que afegeix que una alternativa és fer-ho a través de la ciclologística, utilitzant tricicles amb caixa que permeten transportar fins a 200 kg o amb vehicles elèctrics per als desplaçaments interurbans.

“És cert que la pandèmia ha fet incrementar el comerç electrònic i la compra en línia, un hàbit de consum en creixement. Però malauradament la distribució de les mercaderies a les ciutats encara es fa en bona part amb vehicles motoritzats”, lamenta Codina, que defensa la ciclologística com una bona alternativa per a aquest canvi cap a un model de ciutat saludable i pensada per a les persones.

Codina expressa la seva satisfacció pel reconeixement rebut per BBVA: “Haver estat premiats en la 3a convocatòria BBVA Futur Sostenible ens permet accelerar el projecte de repartiment sostenible i ens ajuda a fer-lo mes visible i a créixer en serveis i en llocs de treball.”

En aquest sentit i, pel que fa al futur de l’entitat, Codina assegura que continuaran perseguint el seu objectiu: “Cal contribuir a la inserció social i laboral de persones amb problemes de salut mental. D’altra banda, també volem impulsar més projectes innovadors que generin un impacte positiu en el medi ambient i en les persones.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia