Successos

Un foc a Vilamalla crema set naus industrials i afecta Rieju

L’empresa líder en fabricació de motocicletes podria veure afectada greument la seva línia de producció

Dues de les naus van col·lapsar i es van esfondrar i les altres cinc van quedar afectades

Un foc va afectar la matinada d’ahir set naus del polígon industrial Pont del Príncep de Vilamalla. De les set naus afectades, dues van col·lapsar i es van esfondrar. D’aquestes una la tenia llogada des del març de l’any passat Rieju SA, empresa dedicada a la fabricació de motocicletes amb seu a Figueres.

La superfície afectada ha estat d’uns 1.000 m² i s’utilitzava com a magatzem del material per a les línies de fabricació, que tenen com a producte principal motocicletes de petita i gran cilindrada –entre 49 i 450 cc.

Jordi Riera, CEO de Rieju, va explicar ahir que es desconeixen les causes que haurien desencadenat aquest devastador foc. Riera, que ahir a la tarda havia de declarar, en el marc de la investigació que s’ha iniciat, admetia que “era impossible ara mateix comptabilitzar el valor econòmic de les pèrdues”.

El CEO de Rieju es mostrava especialment preocupat per com podria afectar aquest sinistre la producció: “Un dels problemes que tenim és poder tenir components i materials. Amb la pèrdua del que teníem emmagatzemats no sabem com ens pot afectar en la producció”:

Segons Riera, l’empresa va llogar la nau l’any passat per tenir un punt d’emmagatzematge del material, com ara xassís o suspensions de rodes, per alimentar la cadena de producció: “La vam llogar per la complexitat del trànsit de camions per Figueres; d’aquesta manera teníem un punt exterior de fàcil accés com a magatzem principal”, va explicar, afegint-hi que “faran falta dies per poder avaluar les pèrdues que ha provocat l’incendi”.

Diverses explosions

“S’han sentit diverses explosions seguides i hem trucat als bombers, que han arribat de seguida”. Josep Tuber, un veí de la zona, i en declaracions a l’ACN, explicava com es van viure els primers minuts de l’incendi. Els bombers van rebre l’avís a quarts d’una de la matinada, però no el van controlar fins al cap de cinc hores i mitja. El cap de guàrdia de la regió de Girona, Jordi Marquès, va explicar que el problema va ser la gran quantitat de productes inflamables que hi havia a dins de la nau i que van actuar com accelerant.

L’incendi ha afectat set naus. Dues van col·lapsar i es va cremar tot el que hi havia sl seu interior. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar divuit dotacions dels bombers, entre aquestes l’autoescala per poder remullar des de dalt. A la zona van quedar cinc dotacions més que remullaven la zona.

LA FRASE

Amb la pèrdua de l’emmagatzemat no sabem com ens pot afectar a la producció
Jordi Riera
CEO


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia