Successos

L’acusat del crim del ’forat de la vergonya’ nega haver matat un jove amb un ganivet al coll

L’home assegura que no es desplaçava amb bicicleta, com asseguren molts testimonis

L’acusat del crim del ’forat de la vergonya’ de Barcelona el 2019 ha negat aquest dimarts ser l’autor de la mort d’un jove marroquí amb un ganivet de grans dimensions. El jove algerià, que només ha respost a les preguntes de la seva advocada, ha dit durant el judici amb jurat a l’Audiència de Barcelona que ell no es desplaçava amb bicicleta, a diferència del que molts testimonis van dir, i que habitualment anava a la zona però no va agredir a ningú.

L’home ha declarat en darrer lloc, després de tots els testimonis i pèrits, i ha explicat que vivia a Badalona i gairebé cada dia anava al centre de Barcelona amb tren o Metro. Normalment anava diversos cops al dia a la plaça del Pou de la Figuera, al barri de la Ribera, on intercanviava objectes i venia ferralla per “buscar-se la vida”. A més, allà hi tenia amics, però no coneixia la víctima.

No obstant això, ha dit que no es desplaçava en bicicleta i que la mateixa tarda del crim va anar a l’estació de tren de Sants per comprar un bitllet cap a Montpeller, on vivia la seva xicota embarassada. Malgrat tot, va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra quan el van veure saltar la porta dels lavabos de pagament i li van trobar un mòbil robat i documentació falsa. També ha assegurat que era el primer cop que l’arrestaven.

Després de la seva declaració s’ha llegit l’acta de la roda de reconeixement que va fer un testimoni, amic de la víctima, on va identificar clarament l’acusat com l’autor de la punyalada mortal al coll.

Els fets van tenir lloc a la plaça del Pou de la Figuera, coneguda com el ’forat de la vergonya’, al barri de la Ribera, a Ciutat Vella. Segons la fiscalia, cap a les 16.30 hores del 12 de desembre del 2019 l’acusat, un jove algerià, anava en bicicleta per la zona i es va iniciar una discussió verbal amb la víctima, un jove marroquí de 18 anys, per motius que es desconeixen. En un moment de la discussió, l’acusat va treure un ganivet gran que portava amagat en una barra de pa i una bossa i li va clavar al coll i al pulmó de la víctima, que va ser atesa en un primer moment per una metgessa que hi havia al parc, però ni ella ni els serveis d’emergències li van poder salvar la vida.

La fiscalia demana 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i deu anys més de llibertat vigilada. A més, li demana 390.000 euros d’indemnització per als seus familiars.

Aquest dimecres serà l’última sessió del judici, amb la fase de conclusions definitives i informes finals. Després del dret a l’últim torn de paraula per part de l’acusat, el jurat haurà de començar a deliberar el veredicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia