Successos

Detenen un home de 54 anys acusat dels focs del Montgrí

El jutge ja va decretar ahir presó provisional

És un veí de Torroella de Montgrí que seria el causant dels dotze incendis al parc natural aquest estiu

Utilitzava branques i pinyes

El veí de Torroella de Montgrí detingut dilluns pels Mossos d’Esquadra com a presumpte responsable de l’onada de focs forestals d’aquest estiu al parc natural del massís del Montgrí compleix ja presó provisional per ordre d’un jutge. L’home, segons ha publicat Ràdio Girona-Cadena Ser, també hauria reconegut els fets. Segons l’ACN, la detenció ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana.

Els Mossos defensen que actuava sempre seguint el mateix modus operandi: de tarda i apilant sotabosc, que encenia amb un encenedor. La investigació es va tancar dilluns passat amb la detenció del presumpte autor d’aquests dotze incendis.

‘Modus operandi’

Una detenció clau, perquè fa només uns dies, el 13 d’octubre passat, van poder ser extingits dos focus d’incendis també intencionats i provocats en dos corriols de la zona de les Dunes. Tots els focs començaven a la tarda, alguns amb punts d’origen propers entre ells i de forma simultània. A més, es produïen en zones de difícil accés per als cossos policials i d’extinció i que van requerir mitjans aeris i terrestres dels Bombers, dels Agents Forestals, de la Policia Local del municipi i dels Mossos d’Esquadra. Entre aquests, el que es va declarar el 22 de juliol, que va cremar 92 hectàrees del paratge natural, va requerir tres dies d’actuacions per apagar-lo i dotze més per extingir-lo totalment. Les flames, a més, van obligar a desallotjar 150 persones d’una casa de colònies. Tots els focs començaven a la tarda, alguns en punts simultanis i en zones de difícil accés. El piròman aplicava branques, fulles i pinyes del sotabosc i les encenia amb un encenedor. Després marxava caminant. Entre els mesos de juliol i agost es van produir diversos incendis al Parc Natural del Montgrí, situat entre l’Alt i el Baix Empordà i amb una superfície de 8.000 hectàrees, 2.000 de les quals marítimes. A més, els incendis van tenir lloc en ple Pla d’Emergències Infocat per l’extrema sequera que hi ha hagut aquest estiu.

LA XIFRA

92
hectàrees.
El 22 de juliol es va declarar un foc que va requerir tres dies d’actuacions i dotze més per extingir-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia