Successos

L’assassí fugitiu de Ripoll, descobert pels clients d’un restaurant de les Llosses

El van veure que sortia del bosc esgarrinxat i descalç i van avisar els Mossos, que el van poder atrapar i detenir

Era a uns 10 km de l’escenari del crim

Punt final de la fugida del jove de Ripoll Gerard Pasamontes Carpio, buscat per l’assassinat de la seva mare, Maria Isabel Carpio. Els Mossos el van poder detenir ahir a la tarda, després que el descobrissin uns clients del restaurant Dachs de les Llosses, a uns 10 quilòmetres de l’habitatge de l’avinguda del Ripollès d’on havia fugit diumenge al matí després d’apunyalar mortalment la seva mare al coll. Un grup que feia un dinar familiar a can Dachs, en un menjador que té una vidriera amb vistes a l’exterior, van veure un noi que sortia del bosc. Anava ben esgarrinxat i caminava descalç, duia les sabates a la mà. El seu aspecte delatava que era un fugitiu, però és que, a més a més, alguns dels nois que dinaven al restaurant el coneixien. I tothom sabia que se’l buscava pel crim. Algú va cridar: “És en Pasamontes, és en Pasamontes.” Ell es va adonar que se’l miraven, es va aturar i durant uns segons va mirar cap a l’interior del restaurant. Els clients que l’havien identificat van alertar els Mossos (de fet un mosso fora de servei també dinava a can Dachs) mentre Pasamontes seguia el seu camí i es va creuar amb una parella amb dos nens petits que caminaven per la carretera, que es van estranyar també del seu aspecte però van optar per saludar-lo. Un home va decidir seguir-lo i va ser llavors quan Pasamontes es va calçar les sabates i es va posar a córrer. Els Mossos van enviar diversos cotxes patrulla a la zona on els havien situat el fugitiu, i també un helicòpter. I aquesta vegada la recerca va donar resultat i van aconseguir detenir-lo als entorns del mas Molinot, tot i que s’hi va resistir i es va mostrar agressiu esgrimint un ganivet. Els Mossos havien passat diumenge un comunicat a totes les policies demanant ajuda per localitzar-lo, i advertien que en cas de descobrir-lo prenguessin mesures, ja que podia anar armat amb un ganivet i era perillós per la seva agressivitat.

El crim es va desencadenar diumenge a quarts de 10 del matí, quan la mare va arribar de la feina i es va trobar el seu fill Gerard i un altre noi que havien estat de festa nocturna. El noi va atacar la mare i ella va sortir al replà demanant auxili, però llavors ell li va clavar una ganivetada mortal al coll. Un veí que va sortir en sentir els crits de socors va poder veure l’escena i com Gerard Pasamontes i l’altre noi fugien. L’altre jove, que inicialment també es va considerar fugitiu, va anar el mateix diumenge als Mossos i la investigació no considera que tingui relació amb l’atac.

LA DATA

31.10-2021
Una dona
mor apunyalada pel seu fill a casa seva, a Ripoll.

Ostentació de simbologia nazi

Gerard Pasamontes, arrestat per l’assassinat de la seva mare, es mostrava simpatitzant de la ideologia nazi, i els Mossos van trobar objectes d’aquesta simbologia a casa seva. El noi, de 19 anys, tenia antecedents precisament per maltractaments a la seva mare, i els serveis socials de Ripoll feien un seguiment de la situació de la família, segons va exposar a la televisió l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. Pasamontes vivia amb la seva mare però té un germà més gran que està ingressat en un centre per incapacitat.

L’Ajuntament de Ripoll va decretar dol oficial, i ahir va convocar una concentració silenciosa davant del consistori per rebutjar el crim que va aplegar unes 200 persones. La Generalitat va anunciar ahir que havia activat el protocol per a casos de feminicidi i que vol estudiar quines són les circumstàncies que han desencadenat l’assassinat d’una mare a mans del seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia