Successos

La Fiscalia retira els càrrecs a un acusat d’agredir un simpatitzant de Vox a Balaguer en no comparèixer el denunciant

El jove quedarà absolt i la defensa sol·licita que l’acusació assumeixi les costes judicials

Alerta Solidària celebra el final d’aquest cas però denuncia una “operació d’Estat per frenar el moviments populars”

Un jove acusat d’agredir un simpatitzant de Vox a Balaguer quedarà absolt després que el denunciant no s’hagi presentat al judici que s’havia de fer aquest dijous i que la Fiscalia hagi retirat els càrrecs.  Així ho ha explicat l’advocada de l’encausat, Mercè Jordana, que ha afegit que tampoc s’ha presentat cap informe de lesions.

Els fets s’haurien produït durant una marxa que Vox va fer pel centre de Balaguer el 30 de gener passat, durant la qual el denunciant afirmarva haver estat colpejat per l’investigat.

Durant la vista d’avui s’havia d’establir l’import de la multa.  La Fiscalia l’acusava inicialment d’un delicte especial d’alteració d’ordre públic en context electoral i posteriorment per lesions lleus. El denunciant assegurava haver estat colpejat  Tot i això, i tenint en compte la incompareixença del denunciant, el ministeri públic ha retirat l’acusació.

La defensa ha sol·licitat al judici que l’acusació assumeixi les costes judicials.

Alerta Solidària, que ha fet públic el cas a les xarxes socials, ha celebrat aquest final en un comunicat. El col·lectiu, però, ha recordat que “durant 10 mesos un veí ha estat patint l’amenaça del procés judicial”. A més, denuncia la “constant lògica repressiva sense fre” que transcendeix el cas puntual i que s’escampa arreu dels Països Catalans, “com una operació d’Estat per frenar els moviments populars, com l’antifeixisme o l’independentisme, que s’oposen a la seva impunitat, privilegis i discursos d’odi”.

En aquest sentit, el comunicat afegeix que abans fins i tot de la caminada “provocativa” durant la qual s’haurien produït els fets denunciats, alguns dels participants, com el mateix denunciant, havien fet ostentació de simbologia d’apologia a la discriminació de l’immigrant, la dona, la llengua i la cultura catalana.

Des d’Alerta Solidària denuncien el paper dels Mossos d’Esquadra per unes actuacions que consideren que es duen a terme “sempre contra antifeixistes i mai contra els provocadors ultres, durant, abans i després dels actes electorals d’apologia de l’odi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia