Successos

Un operatiu internacional contra terrorisme i drogues identifica més d’un miler de persones

La Guàrdia Civil ha participat en la investigació amb controls als aeroports de Barcelona i Madrid

Un operatiu internacional ha permès identificar més d’un miler de persones en una investigació contra el terrorisme i el tràfic de drogues. L’aeroport del Prat ha estat un dels punts de la investigació. L’operació, Neptune III-Tentacle, ha estat dirigida per l’Organització Mundial de Duanes, l’Interpol i Frontex. Durant l’explotació, la Guàrdia Civil ha interceptat 28 divises i joies no declarades i ha identificat 1.122 persones, entre les que hi havia quatre sota vigilància per la seva possible vinculació amb activitats terroristes i una amb el tràfic de drogues. A banda de a Barcelona, també s’han fet controls a l’aeroport de Madrid.

La Guàrdia Civil ha fet també 342 intervencions, així com 170 inspeccions d’aeronaus, 42 controls selectius o integrals d’equipatges, 103 punts de control de passatgers, 18 controls antiterroristes i nou reconeixements d’aeronaus per a la localització d’explosius.

L’operació s’ha desenvolupat en dues fases. La primera entre l’1 i el 16 de juliol en el nord d’Àfrica; i la segona a l’Estat, França, Itàlia, el Marroc i Tunísia, entre el 30 d’agost i el 12 de setembre. A l’Estat espanyola s’ha centrat en els aeroports de Madrid i Barcelona, en relació a vols regulars de passatgers però també de mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia