Successos

Arrenca el judici al presumpte parricida de Sils, per a qui demanen 31 anys de presó

L’acusat hauria mort la seva mare per quedar-se’n la pensió i poder pagar deutes

La defensa sosté que l’home no tenia intenció de matar-la

El judici contra el presumpte parricida de Sils Jorge Gutiérrez va començar ahir a l’Audiència de Girona amb la tria del jurat popular, segons informa l’ACN. El fiscal demana 31 anys de presó i l’acusa d’assassinat agreujat, falsedat en document mercantil i un delicte continuat d’estafa a la Seguretat Social. El cas es remunta al 31 d’agost del 2018, el dia en què els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la mare de Gutiérrez, Carmen Fernández, embolicat amb plàstic en una habitació del garatge del domicili familiar de la urbanització Vallcanera, però la investigació va situar el crim més de nou mesos abans. Segons el fiscal, l’acusat va ordir “un pla” per posar fi a la vida de la seva mare per ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 euros al seu nom i per quedar-se la seva pensió. L’home hauria assumit una sèrie de despeses “inusuals” per a les quals “no disposava de prou ingressos”.

L’acusat va planejar l’assassinat quan es va adonar que no podria aconseguir nous crèdits ni disposava dels diners per fer front als que ja havia contractat: “Va idear un pla encaminat a obtenir ingressos econòmics regulars a càrrec de la seva progenitora materna, una decisió que comportava posar fi a la seva vida.”

Arguments de la defensa

La defensa, encapçalada pel lletrat Francesc López, sosté que el suposat parricida no va ordir cap pla. Segons el seu escrit de conclusions provisionals, el matí del 9 de novembre del 2017 la víctima va començar a escridassar el fill. Aleshores, “absent del control necessari per regir els seus actes i la seva voluntat com a conseqüència dels crits, estant fora de si i amb poca noció del que estava passant, li va tapar la boca amb l’únic objectiu que deixés de cridar”. Segons la defensa, el processat no tenia intenció de matar-la i, quan va marxar de casa, la dona continuava viva.

LA DATA

09.11.17
va ser el dia
en què va morir Carmen Fernández, presumptament a mans del seu fill.

Nou mesos amagant el cos

Segons el relat de la fiscalia, després de matar la mare, l’acusat va baixar el cos a una habitació de la zona del garatge de la casa, el va embolicar amb plàstic i el va ocultar. Al llarg de més de nou mesos, fins que unes amigues i veïnes de la víctima van denunciar la desaparició i els Mossos d’Esquadra van trobar el cos, l’acusat “va simular que la seva mare continuava viva” per apropiar-se de la pensió mensual de viduïtat. En total, segons el fiscal, va quedar-se 10.579,86 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia