Punt divers

Una empresa de serveis ambientals i dos constructores s'uneixen per optar a l'adjudicació de la neteja del pantà de Flix

TERRES DE L'EBRE

Les empreses Befesa, Comsa Medi Ambient i Copisa han creat una Unió Temporal d'Empreses (UTE) per optar conjuntament a l'adjudicació dels treballs de descontaminació i neteja del pantà de Flix dels residus químics abocats durant dècades per l'actual factoria electroquímica d'Ercros. El concurs per a l'adjudicació d'aquest projecte es va obrir el passat 28 de desembre i té un pressupost de 192 milions d'euros, en el marc del programa AGUA que gestiona la societat estatal Acuamed, dependent del Ministeri de Medi Ambient. Els treballs, que s'adjudicaran en breu, segons han recordat les mateixes empreses concursants, consistiran en el tractament del llot afectat i el seu trasllat a l'abocador. En total es preveu que sigui necessari gestionar fins a 200.000 tones de residus (els càlculs dels científics xifren entre 200.000 i 360.000 les tones de residus tòxics acumulades: des d'urani, plom, mercuri, cadmi, coure fins arsènic).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.