Successos

Demanen l’ingrés a presó del professor de bateria

L’acusació particular sosté que hi ha possibilitat de risc de fugida

L’acusació particular va demanar ahir l’ingrés a la presó pel professor de bateria de Quart que s’enfronta a 48 anys de presó acusat d’abusar sexualment de cinc alumnes entre el 2009 i el 2020. Segons informa l’ACN, l’advocat de les víctimes, Benet Salellas, va argumentar davant l’Audiència de Girona que el processat s’ha “despatrimonialitzat” arran de l’acord de divorci amb la seva exparella. Això, sumat al fet que no consta que tingui feina, que s’enfronta a penes elevades i que no hi ha assenyalada cap data de judici, apuntala la possibilitat que podria intentar evadir-se de l’acció de la justícia. En paral·lel, Salellas va argumentar que “l’acusat ha tingut la sort de no haver estat imputat inicialment per les cinc denúncies que ara són objecte d’acusació perquè, si no, les parts acusadors hauríem demanat l’adopció de la presó incondicional abans”.

Per la seva banda, la fiscal i l’advocat de la defensa, Carles Monguilod, s’hi van oposar, però no veuen amb mals ulls que el tribunal acordi compareixences periòdiques fins al judici. Tot i que van admetre que la condemna potencial a la qual s’enfronta el processat és molt elevada, consideren que el risc de fugida està neutralitzat perquè ha comparegut sempre que l’han requerit, també havent-hi una primera data de judici assenyalada. Monguilod va argumentar que, tot i haver donat els béns a l’exdona, el conveni de divorci recull que l’exparella assumirà el pagament de les indemnitzacions en cas de condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia