Successos

Troben morts els dos excursionistes barcelonins atrapats per la tempesta de neu al Carlit

Les víctimes havien sortit a fer el cim i dissabte al vespre no van aconseguir arribar al refugi

Les males condicions meteorològiques, amb temperatures per sota dels 25 graus negatius, han complicat el rescat

Els equips de rescat francesos han trobat aquest dilluns a la tarda els cossos sense vida dels dos excursionistes barcelonins que havien desaparegut diumenge al massís del Carlit, a l’Alta Cerdanya, durant una tempesta de neu, segons ha avançat l’Independant.

Les dues víctimes, de 54 i 56 anys i veïns de Rubí, havien sortit a fer el cim del Carlit però dissabte al vespre no van aconseguir arribar al refugi on havien de passar la nit. Després de passar la nit al ras, amb temperatures inferiors als 25 graus sota zero. Al matí els dos homes van aconseguir demanar socors, però no van poder indicar la seva localització, més enllà que es trobaven a uns 2.700 metres d'altura.

Els serveis d’emergències van posar en marxa immediatament un dispositiu per trobar-los, però les males condicions meteorològiques, amb temperatures molt baixes, poca visibilitat i cops de vent superiors als 100 km/h, han complicat les tasques de rescat.

Aquest dilluns a la tarda el temps ha millorat i s’ha pogut incorporar al dispositiu dos helicòpters, un dels quals ha localitzat els cossos dels dos excursionistes a la zona del coll dels Andorrans.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia