Successos

Detenen un home que va robar 4.000 euros en agències de viatges

Els tres robatoris violents es van cometre en dos establiments del districte barceloní de Sant Andreu

Va intimidar els empleats amb armes blanques per obligar-los a donar-li els diners

Agents dels Mossos d’Esquadra va detenir el passat 6 de setembre un home per haver presumptament comès tres robatoris violents a agències de viatge situades al districte de Sant Andreu. Els robatoris van tenir entre el 24 de juliol i el 21 d’agost. La Guàrdia Urbana l’havia detingut el 25 d’agost per intentar robar a una agència, i més tard els investigadors van constatar que el mateix autor havia atracat dies abans, segons fonts policials.

El dia 24 de juliol es va rebre la primera denúncia per robatori violent. L’home va accedir a l’interior de l’agència de viatges amb una perruca i va seure a una cadira sense alertar els empleats. Seguidament, va treure un ganivet i va intimidar una treballadora perquè li donés els diners de la caixa, la va tancar a l’interior d’un quartet i va aprofitar per regirar els calaixos. L’home va endur-se 1200 euros.

El 16 d’agost es va tenir coneixement d’un altre cas molt similar, també a una agència de viatges de Sant Andreu, on el lladre va accedir amb la caputxa posada i va exhibir de forma intimidatòria l’arma blanca al mateix temps que demanava diners. En aquest cas el detingut va demanar les claus de l’agència i va aprofitar per tancar els treballadors a l’interior, per tal d’assegurar-se la fugida. Va sostreure 2700 euros.

Dies més tard, el 21 d’agost es va dirigir a una altra agència de viatges del mateix districte. Va trucar al timbre exterior per accedir-hi i la treballadora li va donar pas. Un cop a dins va treure d’una bossa una arma blanca i al mateix temps una samarreta per ocultar-se la cara, i va sostreure 150 euros. Després d’intimidar a la treballadora perquè no sortís de l’interior, va marxar del lloc. L’autor fugia sempre a peu.

El dia 25 d’agost, els investigadors dels Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’una detenció de la Guàrdia Urbana per una temptativa de robatori a una de les agències anteriorment saquejada, que podria estar relacionada amb els anteriors casos. En aquesta ocasió, el detingut es va dirigir cap a l’agència i va començar a forçar la porta d’accés per accedir al interior. La treballadora va intentar blocar la porta per impedir-ho. El lladre va insistir fins que va accedir a l’interior i va forcejar amb la víctima, a qui volia arraconar i portar fins a una zona on guardaven els diners.

L’investigat semblava conèixer detalls de l’agència per la seva forma d’actuar. Ela 6 de setembre, els Mossos van detenir l’home, de 52 anys, a qui atribueixen quatre robatoris violents. El 8 de setembre va passar a disposició del jutjat de primera instància i instrucció 5 de Cerdanyola del Vallès, ciutat on va ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia