Successos

El quadern negre

Tura Soler

Ana Eva, 22 anys desapareguda

La professora va desaparèixer del seu pis de Palma i es va detenir quatre cops un noi argentí amb qui es relacionava, però mai s’han trobat proves del crim ni el cadàver

Llicenciada en filologia i professora

del col·legi Santa Mònica, Ana Eva

Guasch Melis va desaparèixer misteriosament del seu domicili de Palma la matinada del diumenge 21 d’octubre del 2001. Avui fa 22 anys. En aquell moment, Ana Eva Guasch tenia 27 anys i mai més se n’han tingut notícies. La nit de la seva desaparició, Ana Eva va anar a una festa d’aniversari i, després d’acompanyar uns amics a casa amb el seu cotxe, ella va arribar passades les cinc de la matinada a casa seva, un pis de lloguer al número 79 del carrer Aragó de Palma. La investigació va concloure que la jove professora va tenir una visita d’un seu xicot argentí, en Roberto, i que aquest la va matar i la va treure de la casa embolicada amb una flassada que es va trobar a faltar a l’habitatge. També van desaparèixer un llum de la tauleta i l’ordinador. Roberto, un noi argentí amb qui havia començat a sortir, va arribar a ser arrestat fins a quatre vegades per la policia, però mai es van trobar indicis suficients per portar-lo a judici. El jutge que va instruir el cas, José Castro, ara ja jubilat, entrevistat ara fa un any pel diari Última Hora, lamentava el fracàs de la investigació i apuntava que van confiar que el detingut s’ensorraria i acabaria confessant on era el cos. Però no va ser així. El jutge demanava disculpes a la família. “No sé en què vam fallar, però el cas és que vam fallar, això és evident”, va confessar el magistrat al periodista Javier Jiménez. La recerca de la professora de Palma va ser molt àmplia i es va centrar també a les comarques de Girona, ja que la seva mare, Concepció Melis, n’era originària i perquè algun testimoni havia apuntat que l’havia vist a Lloret de Mar. Quan va desaparèixer, Ana Eva, segons els seus amics, estava emocionalment afectada per la ruptura amb el que havia sigut el company sentimental durant molt de temps, per la qual cosa es va arribar a sospesar la possibilitat que la jove hagués pogut ser captada per alguna secta. Alguns vidents, els quals també s’ha consultat,l’han arribat a situar a Taiwan. A part del principal sospitós, la policia va investigar altres línies i totes les persones amb qui la noia es relacionava, i va arribar a elaborar un retrat robot d’un home que, segons alguns testimonis, dies abans de la desaparició havia estat voltant prop de la casa de la noia, però res va servir per saber on havia anat a parar.

Quan es compleixen vint-i-dos anys de la seva desaparició, Ana Eva Guasch continua apareixent als cartells de recerca d’Inter-Sos i Sosdesaparecidos. En els cartells s’especifica que aquella noia de 1,63 d’alçada, complexió normal, 49 quilos, ulls marrons i cabells de color castany clar avui tindria 49 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia