Successos

El quadern negre

Tura Soler

José María: accidentat, fugitiu i desaparegut

Els Mossos busquen un home que va fugir després d’accidentar-se a l’agost i que encara no ha aparegut

E19 d’octubre els Mossos penjaven a les seves xarxes socials el cartell de la desaparició de José María, que descrivien com un home de 38 anys, prim, d’1,82 m, de cabell llarg llis i pèl-roig i ulls marrons, que havia desaparegut el 24 d’agost a Cervià de Ter. Les circumstàncies de la desaparició d’aquest home, José María Jiménez Romero, són un xic rocambolesques i també inquietants pel que fa a les possibilitats de localitzar-lo. L’home va desaparèixer després d’haver tingut un accident a Cervià de Ter, amb la furgoneta amb què viatjava i que també li servia d’habitatge. Després de l’accident, per motius que no es van aclarir, el conductor de la furgoneta, que es pressuposa que era José María Jiménez, va marxar del lloc de l’accident i va fugir camps a través. No se’l va trobar al primer moment i després els Mossos van mobilitzar la unitat canina i van anar al lloc amb gossos ensinistrats per mirar de trobar el rastre de l’accidentat fugitiu. Però la recerca no va tenir èxit. No es va trobar el conductor i es va pensar en la possibilitat que hagués fugit per evitar responsabilitats en l’accident o per evitar ser sotmès a la prova de l’alcoholèmia. El cas és que la seva furgoneta va quedar al voral de la carretera i van passar els dies i el seu propietari no l’anava a recollir. I Jiménez, que estava en tractament amb metadona per erradicar els seus problemes d’addicció, no va comparèixer cap cop al centre on la hi subministraven, ni es va detectar que hagués estat atès a cap centre sanitari o assistencial. Jiménez, que havia nascut a Girona, tampoc va mantenir cap contacte amb els seus familiars, que ara viuen a Andalusia. I davant la manca de notícies, els seus familiars, al mes de setembre, van decidir posar una denúncia davant la Guàrdia Civil de Rute (Còrdova), que es va posar en contacte amb els Mossos, atès que el darrer lloc on es tenia constància que havia estat i on es va localitzar la seva furgoneta era Cervià de Ter (Gironès). S’ha fet càrrec del cas la unitat d’investigació dels Mossos, que ha demanat que s’intenti saber la darrera ubicació del telèfon mòbil de la víctima, que va deixar de donar senyal. Fins al moment no s’ha trobat cap pista que serveixi per trobar Jiménez. Les circumstàncies de la desaparició i el fet que Jiménez no hagi acudit a les cites mèdiques no presagien bons auguris.

Mentre continua la investigació per intentar saber on és i què li va passar a José María Jiménez, la furgoneta continua abandonada arran de carretera a prop de la gasolinera Cervià Oil i ja li falten algunes peces a causa dels actes de vandalisme i furts de peces.

Paula, desapareguda

D’altra banda, ahir els Mossos també van activar l’alerta per desaparició a Cornellà de Llobregat de la Paula, de 19 anys, que descriuen com una noia de complexió prima, de cabells castanys llargs i amb rastes i els ulls marrons. La Paula està desapareguda, segons els cartells de recerca, des del dia 20 d’octubre. Els Mossos demanen que qualsevol persona que tingui alguna informació que pugui ajudar a trobar la noia truqui al 112. El breu comunicat no aporta més dades sobre les circumstàncies de la desaparició de la Paula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia