Successos

Absolt un acusat de violar a tres nebots arran d’un retard judicial

El fiscal argumenta que els fets han prescrit atès que el cas es va activar tard

L’Audiència de Barcelona ha hagut d’absoldre a un acusat d’agredir sexualment els seus nebots— un nen i dues bessones—, després que la Fiscalia hagi demanat la prescripció com a resultat d’un retard judicial. El ministeri públic relata en el seu escrit, al qual ha tingut accés l’agència Efe, que l’acusat havia comès suposades les agressions sexuals de manera continuada contra les víctimes entre el s anys 1989 i 1997 i havia aconseguit que ho mantinguessin en secret mitjançant xantatge. La primera presumpta agressió sexual s’hauria produït el 1989, en una estada familiar a Montserrat on l’acusat, amb l’excusa d’anar a fer la migdiada, es va emportar la víctima, que llavors tenia sis anys, i la va forçar a fer-li tocaments genitals. Després d’això, segons la fiscalia, els fets s’haurien repetit de manera continuada en el temps amb episodis de tocaments, sexe oral i penetració anal mútua. Les dues bessones, segons recull la versió de l’acusació, també van patir agressions sexuals almenys entre el 1994 i el 1997 amb tocament i pràctiques de sexe oral.

Tot i que la fiscalia afirma que els fets constitueixen tres delictes continuats d’agressió sexual amb penetració o, alternativament, d’abús sexual amb penetració no consentida, ha demanat la seva prescripció en virtut del Codi Penal del 1995, el que s’aplica a l’acusat per les dates en què van succeir els suposats fets. El ministeri públic argumenta que si el jutge instructor hagués imputat l’acusat, quan les víctimes el van denunciar, a l’abril del 2017, en lloc d’haver-lo dilatat fins al 2018, no s’haurien complert els 20 anys que marca la llei que estava vigent quan es van cometre els presumptes fets i no haurien prescrit. “El jutjat no li va atribuir formalment responsabilitat criminal mitjançant la qualitat d’investigat fins a l’any següent (2018), quan la prescripció ja s’havia produït de manera indiscutible”, ha subratllat a l’escrit d’acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia