Successos

estats units

El tiroteig de Maine deixa finalment divuit morts i tretze ferits

L’atacant, a qui la policia està buscant, ha disparat amb un rifle semiautomàtic clients d’un restaurant i d’un ‘bowling’

Un home amb un rifle d’assalt semiautomàtic ha protagonitzat aquesta matinada un nou tiroteig als Estats Units que ha causat divuit morts i tretze ferits a la ciutat de Lewiston, una ciutat de 38.000 habitants a l’estat de Main. L’atacant, “armat i perillós” segons la policia, ha disparat de forma indiscriminada durant una hora en un restaurant i un local de bo·ling provocant una massacre.

La policia ha desplegat un gran dispositiu, amb centenars d’agents armats, per intentar localitzar l’agressor, que ha estat identificat com a Robert Card, un exmilitar, instructor de tir i amb problemes de salut mental, de 40 anys, que ha aconseguit fugir. A la recerca del sospitós, s’hi han afegit també diverses agències del govern federal, incloent l’FBI i el Departament de Seguretat Nacional.

La policia ha demanat als veïns de la zona propera al lloc dels fets que no surtin de casa. De fet, aquesta recomanació s’ha fet extensiva a Lisbon, una localitat situada a uns 12 quilòmetres de Lewiston, on el comissari del departament de Seguretat Pública de Maine, Mike Sauschuck, ha confirmat en una roda de premsa recollida per Efe, que la policia ha localitzat el cotxe del sospitós. Per aquest motiu, s’ha demanat als veïns d’aquesta localitat, i d’altres poblacions del voltant, que també es mantinguin tancats dins els seus habitatges.

Les autoritats han habilitat un local per atendre els familiars i les persones afectades i donar-los suport psicològic. Diversos districtes escolars de l’estat de Maine, incloent el de Portland, la ciutat més poblada, han decidit suspendre les classes.

Les autoritats policials han fet una crida a la ciutadania per ajudar a trobar l’atacant amb qualsevol sospita que es tingui trucant al telèfon d’emergències 911 i han agraït les informacions rebudes.

Segons el recompte de l’organització Gun Violence Archive, que comptabilitza com a tiroteig massiu qualsevol succés que deixi com a mínim quatre víctimes, el de Maine és el número 565 que hi ha als Estats Units des del gener passat i el més mortífer de l’any, a més d’un dels més letals de les últimes dècades, segons ABC News.

D’altra banda, les autoritats canadenques han dit aquest dijous que estan col·laborant amb les forces de seguretat dels Estats Units davant el temor que Robert Card, sospitós de dos tirotejos en l’estat de Maine en els quals van morir 18 persones, intenti fugir al Canadà.

Biden urgeix als republicans que secundin prohibir les armes d’assalt

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha reclamat aquest dijous als republicans en el Congrés pactar un acord amb els demòcrates per a prohibir les armes d’assalt o d’alta capacitat i acabar amb la immunitat dels seus fabricants, després de l’últim tiroteig massiu ocorregut al país.

En un comunicat, Biden ha tornat a fer aquesta reclamació hores després de la massacre de Lewiston, en la qual un militar en la reserva i instructor d’armes va matar a 18 persones i va ferir a altres 13 en un doble tiroteig.

Tot i que ha assegurat que s’han fet “progressos” amb l’aprovació d’una llei consensuada per republicans i demòcrates per a millorar la seguretat davant les armes, “simplement no és suficient”.

El mandatari creu que són “massa” els estatunidencs que tenen algun membre de la seva família ferit o assassinat per arma de foc. “No és normal i no podem acceptar-ho”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia