Successos

Almenys tres morts i 200 evacuats en l’incendi d’un hospital prop de Roma

El foc es va originar en una àrea on s’emmagatzemen residus especials

L’incendi que va tenir lloc dissabte a la nit a l’hospital San Giovanni Evangelista de Tívoli, a prop de Roma, ha deixat com a balança, per ara, tres morts —tots ells ancians— i uns 200 evacuats. Segons les primeres investigacions, el foc es va iniciar a una part del centre on s’hi acumulen residus especials i, d’allà, es va propagar a la planta on hi ha l’ambulatori i les sales d’urgències i cuidats intensius. Una espesa fumerada es va apoderar de tot l’edifici, circumstància que va obligar a desallotjar en plena nit a tot el personal sanitari i uns 130 pacients, entre els quals hi ha via nens i nounats. Els que presentaven pitjor pronòstic van ser derivats a d’altres hospitals de la zona, mentre que els no presentaven un quadre greu van passar la nit en un pavelló esportiu.

La Fiscalia de Tívoli ja ha obert una investigació sobre els fets, mentre que el ministre italià de Sanitat, Orazio Schillaci, ha demanat celeritat per escatir-ne les causes. Des del sindicat sanitari UGL s’ha denunciat que aquest incendi és símptoma “de l’estat ruïnós de moltes estructures en tot el país i que és resultat de la negligència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia