Successos

Successos

Desarticulat un grup itinerant relacionat amb robatoris a cases de la regió metropolitana

Fora de Catalunya havien actuat al País Basc, París, Zúric, Milà, Hamburg i el sud de França

L’operació continua oberta

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal d’abast internacional, formada per cinc anys d’entre 23 i 49 anys, que cometia robatoris en domicilis a tot Catalunya. Els investigadors també situen els detinguts al País Basc, Perpinyà, París, Milà, Hamburg i Zúric. A la regió metropolitana haurien realitzat almenys una desena d’assalts, però els investigadors els relacionen amb una trentena de casos, encara en estudi. La banda havia entrat a Europa al novembre, provinent de Sudamèrica i amb visat de turista. Segons fonts policials, els detinguts s’havien especialitzat en cometre robatoris en un espai de temps molt curt. Seguien sempre la mateixa forma d’actuar. Es desplaçaven en grups de tres o quatre persones fins a urbanitzacions i, un cop allà, seleccionaven les cases, on buscaven els seus accessos més vulnerables per entrar a l’interior i les forçaven. Un cop a dins remenaven totes les estances en el menor temps possible per fugir sense ser detectats. Portaven inhibidors per a inutilitzar les alarmes. Per desplaçar-se feien servir vehicles que canviaven cada quatre o cinc dies. En aquesta línia, el grup feia servir vehicles i habitacions de lloguer per moure’s pel territori. Tenien, però, llogat un magatzem a l’Hospitalet de Llobregat que funcionava com a centre logístic de la banda. Segons fonts policials, actuava de manera itinerant per tota Europa, però tenia especial fixació per la zona nord de Barcelona. Ara per ara, els investigadors els han pogut atribuir robatoris a les Franqueses del Vallès, Canovelles, Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Eulàlia de Ronsana, Bigues i Riells, tots ells als Vallesos, i també al petit municipi d’Urús (Cerdanya).

Els mossos van iniciar la investigació el 6 de desembre de 2023, després d’un robatori a les Franqueses del Vallès. La detenció es va produir el dia 6 de febrer. Dos dels arrestats es troben a presó. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia