Successos

successos

Desmantellen un grup criminal per robatoris en força a domicilis

A la banda multireincident se’ls atribueixen 9 robatoris a Barcelona, Mataró, Badalona, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat

En l’operació duta a terme pels Mossos hi ha 5 persones detingudes, 4 homes i una dona, i no es descarten més detencions

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat a Barcelona un grup criminal multireincident especialitzat en robatoris amb força a domicilis utilitzant marcadors. El grup col·locava marcadors amb cola a les portes i un o dos dies després accedia de nou al bloc per forçar els panys d’aquelles portes que tenien els marcadors intactes i entrar a robar a l’interior del pis. En total hi ha cinc detinguts, quatre homes i una dona, d’entre 23 i 35 anys, a qui se’ls atribueixen nou robatoris en pisos a Barcelona, Mataró, Badalona, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. Les detencions es van fer entre el 14 i el 16 de febrer i no es descarta que pugui haver-n’hi més, ja que la investigació continua oberta. Als detinguts se’ls atribueixen delictes de pertinença a grup criminal i també se’ls investiga per dur a terme actes preparatoris per robar en una vintena més de domicilis. Els arrestats acumulen 21 antecedents per robatoris amb força a domicilis i altres fets contra el patrimoni.

La investigació es va iniciar al mes d’agost de 2023, quan els mossos van rebre diverses denúncies de robatoris amb força a domicilis a diverses localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb un modus operandi similar. En aquest punt, els investigadors de la DIC van assumir la investigació per comprovar si darrer d’aquests robatoris podria haver-hi el mateix grup. L’últim robatori amb força que se’ls atribueix va tenir lloc el mes de gener passat.

Segons els Mossos, les imatges captades per càmeres de seguretat de les finques han estat clau per identificar als investigats. Fruit d’aquestes, i altres gestions policials, els investigadors van obtenir indicis de participació d’un grup de persones, ubicades a diferents domicilis als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó, de Barcelona.

Les detencions van tenir lloc el dia 14 de febrer i els detinguts van passar a disposició judicial el dia 16 de febrer. El mateix dia 16 els Mossos van detenir un 5 investigat a la localitat de Sant Adrià de Besòs, arran d’un requeriment de detenció que tenia vigent.

En el marc de l’operatiu també es van dur a terme tres entrades i registres, on s’ha localitzat molts aparells electrònics, rellotges, joies d’or i bijuteria. Part d’aquests objectes ja s’ha pogut determinar que prové de robatoris. Ara, els investigadors estan duent a terme una catalogació dels objectes recuperats, per a identificar els seus legítims propietaris i retornar-los-els, per una banda, i atribuir més fets al grup investigat, per l’altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia