Successos

crisi migratòria

Almenys 60 morts en un naufragi, segons supervivents rescatats per l’Ocean Viking

Segons l’ONG, el motor de la barca “es va trencar tres dies després de la seva partida”

Almenys 60 persones, entre elles diverses dones i un nen, han mort en un naufragi ocorregut en el Mediterrani central, segons han relatat els supervivents rescatats en les últimes hores per l’Ocean Viking, la nau humanitària de SOS Mediterranée, segons va revelar aquest dijous l’ONG.

L’Ocean Viking ha rescatat aquest dimecres a 25 supervivents, dos dels quals van ser evacuats d’urgència a Sicília (sud d’Itàlia) a causa del seu “estat crític”, ha explicat l’organització en les seves xarxes socials. “Després del rescat d’ahir de 25 persones en molt delicat estat de salut es va dur a terme una evacuació mèdica en cooperació amb la Guàrdia Costanera italiana. Dues persones inconscients que els nostres equips no van poder despertar van ser traslladades en helicòpter a Sicília”, ha explicat l’organització.

Tots els supervivents es troben en una situació d’“extrema vulnerabilitat física i mental”, després que el bot en el qual viatjaven, que va partir de la localitat líbia de Zauiya, passés prop d’una setmana a la deriva en la mar abans de ser auxiliada.

Segons l’ONG, el motor de la barca “es va trencar 3 dies després de la seva partida, deixant el vaixell a la deriva sense aigua ni menjar durant dies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia