Successos

El Quadern negre

Tura Soler

Súplica del pare de Craig, assassinat a Lloret el 2012

L’Audiència ha dictat el sobreseïment però la família continua lluitant per trobar els culpables i demana ajuda

“El meu fill Craig va ser assassinat a Lloret de Mar fa 12 anys i no han detingut ningú. Si tu o qualsevol persona que coneguis té informació, que la doni a la família. El nostre dolor és exagerat, perquè hi ha gent que tenen informació, gent que saben qui va matar en Craig. Els assassins de Craig encara estan lliures. Viuen una vida normal i potser els assassins de Craig ara tenen fills. Us podeu imaginar això? Vull apel·lar a la vostra consciència. Si teniu qualsevol petita informació pot ser d’ajuda. No doneu per fet que el que sabeu ja ho sap la policia. Si teniu qualsevol informació contacteu amb nosaltres a la pàgina web Craigmallon.com de manera confidencial. Per fer justícia per Craig.”

Aquesta súplica és el primer missatge, d’una sèrie, que emet en vídeo a les xarxes socials Ian Mallon, el pare de Craig Mallon, el jove escocès de 27 anys que va caure mort, el 19 de maig del 2012 a la matinada, després de rebre un cop de puny enmig d’un grup de gent a la sortida de la discoteca Rockefeller de Lloret de Mar. D’això ja fa 12 anys.

El pare de Craig, juntament amb els representants de Victims Abroad, associació que ajuda familiars de víctimes de crims, han optat per fer aquesta crida pública apel·lant a la col·laboració ciutadana després de rebre el darrer revés judicial: l’Audiència de Girona ha ratificat el sobreseïment de la causa tal com va demanar el fiscal Víctor Pillado, en considerar que en totes les actuacions fetes no s’identificava cap possible sospitós de ser l’autor de la mort. Però la família Mallon i Victims Abroad consideren que la investigació no ha seguit totes les pistes possibles per identificar els nois que eren al lloc en el moment que van matar el jove i lamenten la inoperància dels advocats d’ofici que els han assignat i alguns errors de pes durant la instrucció que van portar a confondre els noms d’uns nois que es volia interrogar. La família Mallon i Victims Abroad van fer una recerca exhaustiva de totes les persones que eren a la zona la nit del crim i creuen necessari localitzar uns nois residents a París que tenen identificats amb noms i cognoms i que aquella nit eren a Lloret amb un grup més nombrós. Una estona abans que es produís el crim, quatre d’aquests joves van ser sancionats per la Policia Local de Lloret, que els va immobilitzar el vehicle perquè no van poder pagar la multa. Però una estona després de l’agressió mortal a Craig Mallon, els quatre joves van entrar a la seu de la policia de Lloret (estan enregistrats a les imatges de les càmeres) i van pagar la multa per retirar el vehicle. Aquests joves també van ser captats per una càmera a prop del lloc del crim. Se sap que Craig va parlar amb una noia rossa a la sortida de la discoteca; aquesta noia podria ser una noia tunisiana que apareix en alguna fotografia amb el grup dels nois francesos. Creuen que seria clau el testimoni d’aquesta noia. Ells lluitaran per trobar algun fil que justifiqui la reobertura del sumari i que no s’oblidi el cas. Coincidint amb el dotzè aniversari han tornat a posar flors, fotos i escrits reclamant justícia al banc de davant de la discoteca Rockefeller on Craig va rebre el cop mortal. Era enginyer, vivia i treballava a Austràlia i havia anat a Lloret al comiat de solter del seu germà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.