Punt divers

Governació oficialitza l'escut heràldic del municipi de Blancafort

CAMP DE TARRAGONA

L'Ajuntament de Blancafort (Conca de Barberà) ha assumit l'escut heràldic, que consisteix en un fons partit de gules i d'or. A la primera partició figura una torre oberta d'argent i a la segona, quatre pals de gules. A l'escut s'incorpora una torre en referència a la torre de defensa feudal, bastida en pedra calcària, que dóna nom al topònim del municipi, i el senyal dels quatre pals pel fet que va estar sota jurisdicció reial. El director general d'Administració local del Departament de Governació, Carles Bassaganya, va signar la resolució per la qual es dóna conformitat a l'adopció d'aquest escut, després que l'assessor heràldic del Departament, Armand de Fluvià, emetés l'informe favorable.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, com a departament competent en matèria heràldica, vol impulsar i accentuar la oficialització dels símbols dels municipis. Fonts del mateix departament assenyalen que actualment a Catalunya, 671 ajuntaments tenen l'escut oficialitzat, 362 ajuntaments en tenen la bandera, 13 tenen l'emblema oficialitzat, i només un ajuntament té l'himne anotat al registre de símbols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.