Punt divers

El Ministeri de Medi Ambient inverteix 3,9 MEUR en la millora de vies rurals de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

TERRES DE L'EBRE

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha aportat 3,9 MEUR per a la millora i arranjament d'infraestructures rurals de la Mancomunitat de la Taula del Sénia durant aquest 2008. Aquesta inversió es destina a les 45 obres en vials rurals de les províncies de Terol, Tarragona i Castelló que la Mancomunitat ha executat enguany, amb un pressupost total de 4,47 MEUR. Segons ha donat a conèixer el Ministeri, es tracta d'obres de construcció i arranjament de carreteres, camins i pistes veïnals, necessaris per a l'accés a municipis, nuclis de poblacions, explotacions col·lectives o individuals, activitats turístiques, comercials o industrials, que ajuden al desenvolupament econòmic de la zona.

Les millores en les infraestructures faciliten els desplaçaments entre municipis veïns, com en el cas de Vallibona (Els Ports) i Castell de Cabres (Baix Maestrat), que en l'actualitat estan units per una carretera de 14 quilòmetres front els prop de 50 quilòmetres que els separava abans. La inversió feta pel Ministeri s'emmarca en el protocol signat el 2007 entre el Ministeri i la Mancomunitat, per dur a terme obres d'infraestructures rurals durant el trienni 2008-2010, amb un pressupost total de 13 MEUR, dels quals 11,7 MEUR són aportats pel Ministeri i 1,3 MEUR per la Mancomunitat.

La subdirectora general de Desenvolupament Territorial del Ministeri, Rosa Cobo, ha visitat aquest dijous la Mancomunitat, per comprovar sobre el terreny les obres dutes a terme a partir del conveni de col·laboració signat entre les dues administracions el 31 de juliol passat, per desenvolupar actuacions en el medi rural.

Situada en el punt de trobada entre l'Aragó, Catalunya i el País Valencià, la Mancomunitat de la Taula del Sénia està formada per 24 municipis, que sumen 110.000 habitants, en un territori de 2.000 quilòmetres quadrats que s'estén al llarg dels eixos del riu Sénia i el massís dels Ports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.