Punt divers

Mas reitera la seva proposta de canviar l'ERE de Nissan per suspensions temporals de contractes

TERRES DE L'EBRE

El president de CiU, Artur Mas, ha recordat aquest dijous que el 20 de novembre passat ja va proposar que per al conflicte de la Nissan una possible solució seria que en lloc d'acomiadar un terç de la plantilla, com planteja l'empresa, s'anés 'a una solució del tipus Seat, una suspensió temporal dels llocs de treball, d'acord amb els sindicats'. Mas ha fet aquestes declaracions des de Santa Bàrbara, on ha participat en la missa i la processó en honor de la santa, que aquest dijous celebra la festa patronal. És la primera etapa d'un recorregut de dos dies amb el qual pretén copsar les inquietuds de la societat civil i els sectors econòmics de les Terres de l'Ebre.

Mas ha recordat que 'l'objectiu a Nissan és mantenir el màxim nombre possible de llocs de treball, ara i en el futur, i assegurar que l'empresa es pot quedar a Catalunya generant riquesa i ocupació'. Segons Mas, aquesta fórmula de suspensió temporal de contractes 'permetria que no s'acomiadés ningú directament', fins al moment que l'empresa 'guanyés el temps per presentar un pla de viabilitat que asseguri que, si cal ajustar la plantilla una mica a la baixa, és a canvi que hi ha un pla de futur per a l'empresa, i no que vagi perdent producte, vagi perdent producció i vagi perdent mercats'.

Pel líder nacionalista, aquesta 'és la posició raonable, que exigeix a l'empresa que presenti un pla de futur viable i creïble, que si ara no el té fet tingui el temps per poder-lo fer', que permeti que es facin 'les gestions polítiques que cal per assegurar que aquest pla de Nissan és operatiu i viable de cara al futur'.

També, això exigeix que els sindicats de Nissan, que creu que 'poden tenir una actitud raonable en aquest sentit', estiguin 'disposats a parlar d'aquesta suspensió temporal de llocs de treball, que permeti que entre tots s'asseguri que el màxim de treballadors possible s'hi quedi, i a l'empresa que hi hagi el producte (cotxes, furgonetes, etcètera) que asseguri que Nissan continuï creant riquesa a Catalunya i en aquest cas a la zona metropolitana de Barcelona'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.