El fiscal atribueix una falta d'homicidi per imprudència lleu al pare que va deixar al maleter el nadó que va morir

El cas s'arxivarà perquè no és perseguible d'ofici i la mare no acusarà l'home

Carles Bosch Moll i Elena Bes Hernández tenien dos bessons de 24 dies, l'Albert i en Gerard. Aquell dia, el 30 de juliol del 2008, Elena i la seva germana Marta havien anat amb els bessons al restaurant Viena, a la zona de l'Espai Gironès, a Salt, i allà es van reunir amb el pare dels nens, Carles Bosch. Després de sopar, la família es va desplaçar amb dos cotxes cap a casa seva, a la Coromina de la Vall del Bac.

Elena i Marta anaven en un cotxe i Carles i els dos nadons amb l'altre. Però en arribar al seu domicili el pare va voler descarregar els nadons i només va trobar en Gerard a la seva cadireta. L'altra estava buida. L'altre nadó, l'Albert, havia quedat plegat, sense que ningú se'n adonés, dins el cotxet a l'interior del maleter del cotxe. El nen, segons l'autòpsia, va morir a causa d'una asfíxia mecànica per compressió.

Inicialment els Mossos d'Esquadra van obrir un atestat per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència, on apareixien com a persones denunciades els pares de la criatura. En les posteriors declaracions judicials, tant els pares dels nadons com la tia, van explicar que el dia dels fets es disposaven a marxar del restaurant i els nadons eren al cotxet. El pare va treure en Gerard del cotxet i el va posar a la cadireta del vehicle, pensant que la mare faria el mateix amb l'Albert, com feien habitualment. La mare va explicar que en veure que el pare treia en Gerard del cotxet va pensar que també trauria l'Albert.

Poca visibilitat

Però la fatalitat va fer que aquell no fos un dia com els altres, i el mal de cap que patia la mare i el fet que es van entretenir a mirar uns regals, que el pare havia comprat per als nens, van fer que el pare, sense adonar-se'n, plegués el cotxet amb el nen a dins i el diposités al maleter del seu cotxe.

Segons l'informe que va elaborar posteriorment la policia després d'examinar el cotxet, des de la posició de la persona que el plega no se' pot veure l'interior i, donat que el nadó només pesava 2,422 quilos, «no s'havia de fer cap força suplementària per poder plegar el cotxet», diu l'informe del ministeri fiscal.

En el seu informe, el fiscal també destaca que a l'aparcament on hi havia els vehicles a aquella hora de la nit hi havia poca visibilitat.

Cap intenció homicida

El ministeri fiscal conclou en el seu informe: «No hi ha cap element que pugui fer ni tan sols sospitar que hi hagués una intenció homicida.» També assenyala que el fet constitueix una falta d'homicidi per imprudència lleu només atribuïble al pare per no haver comprovat que els dos nadons eren a les cadiretes del cotxe abans d'emprendre la marxa. I remarca que els fets no es poden considerar com a constitutius d'una imprudència greu, «encara que els resultats sí que ho hagin estat.»

En el seu escrit, el ministeri fiscal assenyala que les infraccions penals lleus només són perseguibles mitjançant denúncia de la persona agreujada i en aquest sentit dóna instruccions perquè això es comuniqui a la mare dels nadons, que és qui podria acusar. L'advocat de la família, Joan Cañada, va explicar que Elena no denunciarà Carles i que per tant el jutjat haurà d'arxivar definitivament el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.